Кінокомпанія Роднянського подарує півмільйона рублів за ідею фільму про кохання

Кінокомпанія Роднянського подарує півмільйона рублів за ідею фільму про кохання

22 Листопада 2013
7749
22 Листопада 2013
22:21

Кінокомпанія Роднянського подарує півмільйона рублів за ідею фільму про кохання

7749
Кінокомпанія Роднянського подарує півмільйона рублів за ідею фільму про кохання
Кінокомпанія Роднянського подарує півмільйона рублів за ідею фільму про кохання

Кінокомпанія Олександра Роднянського та Сергія Мелькумова «Нон-стоп Продакшн» оголошує конкурс на кращу ідею повнометражного ігрового фільму про кохання. Переможець отримає півмільйона російських рублів  і право вказати своє ім'я в титрах майбутньої картини, а за наявності профпідготовки - контракт на написання сценарію. Про це повідомляє інтернет-видання «КиноПоиск».

 

Тема конкурсу від «Нон-стоп Продакшн» - сучасна історія кохання, базовий жанр - комедія. Однак, уточнюють організатори, суворих обмежень за жанром немає, це може бути і хоррор , і бойовик. Головна умова: події повинні відбуватися в Росії в наш час, а героям має бути від 20 до 30 років.

 

«Я особисто думаю, що фільмів про кохання не вистачає завжди. Самі по собі історії кохання безпосередньо пов'язані з природою кінематографа, їх завжди цікаво розглядати в контексті мінливого часу. Час, епоха завжди впливають на правила поведінки, етичні норми, звички. Іншими словами, це можливість подивитися на людей поруч через призму відносин. Не завжди романтичних, може, і драматичних, навіть трагічних. Але все одно це шанс дізнатися про них і зрозуміти щось про світ, в якому ми живемо», - пояснив Олександр Роднянський вибір теми конкурсу.

 

Лауреат першої премії отримає приз у розмірі 500 000 рублів , другої премії - 200 000 рублів , а володар третього місця - 100 000 рублів.

 

«У нас ще з часів радянської кіноіндустрії існувала гостра нестача свіжого, яскравого , талановитого сценарного матеріалу. Зараз ця проблема ще більш актуальна, оригінальних ідей дуже мало. Величезна кількість запозичень, причому не дуже талановитих, часом навіть бездарно виконаних, ситуацію не рятують. Мені здається, один із шляхів пошуку нових ідей - розширити коло людей, здатних їх генерувати», - розповів продюсер Олександр Роднянський.

 

Конкурс відрізняється від інших тим, що для участі не потрібно писати цілий сценарій. Досить викласти власну ідею в кількох абзацах. Тож автору ідеї, як зазнчає «КиноПоиск», не потрібно для перемоги «ніякої професійної освіти, десятків прочитаних сценарних підручників та відвідування майстер-класів гуру».

 

«Ми віримо, що є достатня кількість обдарованих хлопців, які ніколи не отримували професійної освіти і не стикалися з необхідністю щось писати, але здатні генерувати ідеї. Для нас цей конкурс - пошук як свіжих ідей, так і обдарованих людей, яких потім можна чомусь навчати, - поділився Роднянський. - Чому ми й оголошуємо про конкурс через «КиноПоиск». Це сайт для людей, що цікавляться і люблять кіно, які, можливо, давно мріяли себе в ньому випробувати. Ні у мене, ні у моїх колег немає уявлень про те, хто повинен перемогти. Ми абсолютно відкриті і готові знайти людей, яким потім зможемо допомогти встати на ноги. Звичайно, це ідеальна ситуація. Але ж чудеса іноді трапляються».

 

Свою ідею необхідно записати у формі сценарної заявки, яка міститиме контактну інформацію учасника (ім'я , номер телефону, адреса електронної пошти), робочу назва майбутнього фільму і короткий зміст (опис ідеї, історії та головних героїв ) обсягом до однієї сторінки друкованого тексту. Заявку потрібно відправити на адресу nonstop.script@gmail.com.

 

У заявці (обсягом на одну сторінку) обов'язково має бути викладена виразна ідея майбутнього фільму (чим починається, чим закінчується), позначений жанр і в двох-трьох реченнях описані головні герої. Від кожного учасника може надходити не більше трьох заявок.

 

Заявки, що не задовольняють умовам конкурсу (відсутність прізвища автора і його контактних даних на бланку заявки; обсяг заявки, що перевищує одну сторінку друкованого тексту, а також заявки в тілі листа), розглядатися не будуть. Організатори залишають за собою право відповідати тільки у разі зацікавленості в заявці.

 

Роботи на конкурс приймаються з 1 грудня 2013 по 14 лютого 2014 року. Шорт-лист з 10 фіналістів не пізніше 1 березня опублікують на сайті www.nonstop-kino.ru . Остаточні результати та імена переможців стануть відомі не пізніше 15 березня. Всі учасники будуть повідомлені про результати розгляду заявок електронною поштою.

 

«Ми будемо тільки раді, якщо буде великий відгук, і ми зможемо зробити подібний конкурс регулярним. Якщо буде багато талановитих хлопців, ми наберемо якусь групу і допоможемо їм розвиватися далі. Якщо ми повіримо в цих людей, то почнемо з ними працювати постійно. Все, звичайно, залежить від якості робіт. Нам і зараз, зізнаюся, надсилають чимало сценаріїв, але великий відсоток графоманії. Але ми знаємо, що це неминуче, це природна ситуація, з якою ми готові зіткнутися і шукати у великому потоці заявок справжні перлини», - заявив продюсер.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду