Журі ФІПРЕССІ кінофестивалю «Молодість» відзначило стрічку із Синґапура

Журі ФІПРЕССІ кінофестивалю «Молодість» відзначило стрічку із Синґапура

26 Жовтня 2013
13368
26 Жовтня 2013
14:32

Журі ФІПРЕССІ кінофестивалю «Молодість» відзначило стрічку із Синґапура

13368
Цю відзнаку отримав фільм «Іло Іло» Ентоні Чена
Журі ФІПРЕССІ кінофестивалю «Молодість» відзначило стрічку із Синґапура
Журі ФІПРЕССІ кінофестивалю «Молодість» відзначило стрічку із Синґапура

Організатори 43-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» оголосили імена перших переможців. Про вибір паралельних журі повідомляє прес-служба форуму.


Приз журі ФІПРЕССІ здобула стрічка «Іло Іло» сінґапурського режисера Ентоні Чена. Фільм оповідає про вразливі точки сучасної заможної родини. Тереза, філіппінська покоївка у Сінґапурі, ніби вже стає частиною сім’ї Лім, але непередбачувані економічні обставини порушують їхнє звичне життя.

 

Доки тривав фестиваль «Молодість», фільм пана Чена відзначили на Лондонському міжнародному кінофестивалі призом за найкращий дебют. Членів журі ця робота підкорила «переконливою режисурою та сценарієм фільму, а також новаторським підходом автора».

 
Головні призи екуменічного журі отримали дві роботи: короткометражний фільм «Помин» Ірини Цілик (Україна) та повнометражна стрічка «Вага слонів» Деніела Джозефа Борґмана (Нова Зеландія, Данія, Швеція).
 
Дипломи кінофестивалю здобули режисери двох повнометражних фільмів: Дієґо Кемад-Дієс («Золота клітка» виробництва Мексики та Іспанії) та  Ґійом Ґальєн («Хлопці, Ґійоме, до столу!», Франція-Бельгія).
 
Призи журі кіноклубів розподілилися так:


Приз «Дон Кіхот» – «Сара воліє бігти», Хлої Робішо (Канада).
Спеціальна відзнака – «Хлопці, Ґійоме, до столу», Ґійом Ґальєн (Франція-Бельгія).
Спеціальна відзнака – «Освенцім у моїй голові», Ассаф Махнес (Ізраїль).

 
Лауреати програми «Сонячний зайчик»:
 
Переможець – «В ім’я...», Малґожата Шумовська (Польща)

Спеціальний диплом програми - «Ти кохатимеш мене завтра?», Арвін Чен (Тайвань)

Спеціальна відзнака – «Хто боїться Вагіни Вулф?», Анна-Марґаріта Альбело (США).

 

Про вибір головного журі фестивалю стане відомо увечері 26-го жовтня під час урочистої церемонії нагородження переможців.

 

Фільмом-закриттям 43-го Міжнародного кінофестивалю «Молодість» стане стрічка Арі Фольмана «Конгрес» за романом Станіслава Лема. Головні ролі у фільми грають Робін Райт, Харві Кейтель, Пол Джаматті та Джон Хемм. Фільм відкривав програму «Двотижневик режисерів» на Каннському міжнародному кінофестивалі 2013 року.

 

 


 

За сюжетом, Робін Райт грає саму себе. Їй пропонують продати кіноідентичність. Її сканують, щоби розміщувати в різних фільмах.

 

Стрічка поєднує елементи ігрового кіно, анімації та документалістики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду