Сайти виконавчих органів влади адаптують для людей із вадами зору та слуху

Сайти виконавчих органів влади адаптують для людей із вадами зору та слуху

30 Вересня 2013
9208
30 Вересня 2013
13:03

Сайти виконавчих органів влади адаптують для людей із вадами зору та слуху

9208
Сайти виконавчих органів влади адаптують для людей із вадами зору та слуху
Сайти виконавчих органів влади адаптують для людей із вадами зору та слуху

Уряд зобов'язав органи виконавчої влади України та АР Крим забезпечити доступність інформації, що міститься на офіційних веб-сайтах, для користувачів з вадами зору та слуху. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

За рішенням уряду, інформація на сайтах державних установ  повинна бути максимально доступною для адаптивних програм екранного доступу, які забезпечують звукове або брайлівське виведення даних. Аудіо- та відеоматеріали мають супроводжуватися текстом, інформація, розміщена в рухомій стрічці, графічні та мультимедійні матеріали повинні також дублюватися за допомогою тексту.

 

Також вказано чіткі рамки функціональності сайтів державних органів: розмір шрифта тексту, за винятком титрів, має змінюватись в межах до 200 % без використання допоміжних технологій та без втрати інформаційного наповнення або функціональності веб-сайту, а візуальне представлення тексту повинно мати коефіцієнт контрастності не менше 5:1.

 

Якщо через значну кількість елементів доступ може бути ускладнений користувачам з вадами зору та слуху, сайтам рекомендується створити альтернативну версію веб-сторінки з більш простою структурою, яка дублюватиме інформацію та відповідатиме встановленим вимогам.

 

Як йдеться у повідомленні Держкомтелерадіо, на сьогодні модернізації потребують офіційні веб-сайти 606 органів виконавчої влади.  Фінансування змін у функціональності сайтів органів виконавчої влади буде здійснюватись за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.

 

Проект урядової постанови розроблено Держкомтелерадіо України відповідно до Державної цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів» на період до 2020 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду