15 вересня – показ «Відкритого доступу» у Львові

15 вересня – показ «Відкритого доступу» у Львові

12 Вересня 2013
18349
12 Вересня 2013
16:48

15 вересня – показ «Відкритого доступу» у Львові

18349
15 вересня – показ «Відкритого доступу» у Львові
15 вересня – показ «Відкритого доступу» у Львові

15 вересня  о 19.30 на подвір'ї Музею ідей у Львові (вул. Валова, 18а) в рамках 20-го Львівського форуму видавців відбудеться показ та обговорення документального альманаху «Відкритий доступ».

 

У дискусії візьмуть участь: Сергій Лещенко, герой новели «Межигір'я», журналіст «Українська правда», Сергій Андрушко, автор новели «Школа» і головний редактор альманаху «Відкритий доступ», Жанна Довгич, автор новели «Дім з химерами», Аксиня Курiна, продюсер альманаху «Відкритий доступ», журналіст, кінознавець, Олег Рибачук, громадський діяч, Голова ГО «Центр UA», Наталка Соколенко, громадська діячка, журналістка, активістка руху «Стоп цензурі!», Аліса Рубан, громадська діячка, керівник напрямку доступу до публічної інформації ГО «Центр UA».

 

Документальний альманах «Відкритий доступ» складається з 5 новел: «Межигір'я» (автор - Володимир Тихий), «Афганець» (автор - Дмитро Коновалов), «Школа» (автор - Сергій Андрушко), «Дім з химерами» (автор - Жанна Довгич), «У кутку» (автор - Дмитро Тяжлов).

 

Події, зображені в альманасі, розгортаються після вступу в дію Закону України «Про доступ до публічної інформації», за ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти та експерти.

 

«Відкритий доступ» - це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їх цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об'єднує - активна громадянська позиція.

 

Фільм створено за ініціативи ГО «Центр UA» (Партнерство «Новий громадянин»).

 

Більш детальна інформація на офіційному сайті альманаху.

 

З усіх питань слід звертатись до Аліси Рубан: alisa.ruban@gmail.com, (050) 302-94-35.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18349
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду