Арбузов заперечує, що причетний до дискредитації «Української правди»

Арбузов заперечує, що причетний до дискредитації «Української правди»

12 Вересня 2013
19789
12 Вересня 2013
14:36

Арбузов заперечує, що причетний до дискредитації «Української правди»

19789
Арбузов заперечує, що причетний до дискредитації «Української правди»
Арбузов заперечує, що причетний до дискредитації «Української правди»

Прес-служба першого віце-прем'єра Сергія Арбузова запевняє, що він не причетний до розповсюдження провокаційних матеріалів, які дискредитують «Українську правду». Про це пише «Українська правда».

 

Зокрема, у заяві йдеться, що прес-служба «вкрай здивована заявами деяких представників медіа-сфери та, зокрема, редакції інтернет-видання «Українська правда» стосовно того, що Сергій Арбузов має відношення до розповсюдження матеріалів провокаційного характеру, які паплюжать честь і гідність українських ЗМІ».

 

«Зазвичай прес-служба Сергія Арбузова не коментує чутки, однак той бездоказовий масив інформації, який поширюється останніми днями в мережі Інтернет, свідчить не про спонтанний вияв цікавості аудиторії до проблематики діяльності українських ЗМІ, а про сплановану кампанію», - заявила прес-служба.

 

У команді Арбузова закликають журналістів «керуватися не емоціями, а принципами неупередженості, об'єктивної подачі інформації та перевірки фактажу», «спиратися у своїх оцінках виключно на факти, а не на емоційне та упереджене ставлення до того чи іншого політика».

 

Представники пана Арбузова також зазначили, що «в демократичних країнах позов до суду за наклеп - поширена практика», однак в Україні це складно зробити, оскільки більшість інтернет-видань не зареєстровані та не вважаються ЗМІ.

 

Окрім цього прес-служба першого віце-прем'єра запевнила, що відкрита до діалогу з представниками ЗМІ та завжди готова надавати необхідну інформацією, якої потребують журналісти: «Потрібно лише звернутися до нас під час підготовки матеріалу - ми завжди повідомимо свою позицію. Ми з повагою ставимося до усіх без виключення представників ЗМІ і нам вбачається, що маємо право на таке ж ставлення у відповідь. Сподіваємось, надалі це буде відображатися у більш фаховому підході окремих журналістів при підготовці своїх матеріалів, а перекручення фактів та використання чуток - відійдуть у минуле».

 

Нагадаємо, редакція «Української правди» заявила, що готує заяву до правоохоронних органів з приводу випуску фальшивої газети з логотипом видання та запуску онлайн-двійника «Українська кривда». На думку редакції, перевірка та подальше розслідування дозволить з'ясувати, чи причетні провладні сили до появи двійників «Української правди». «Не важливо, хто саме замовив та фінансує ці операції - Медведчук, Клюєв, Льовочкін, Арбузов, Захарченко, Сівкович, Фірташ чи Курченко. Мало цікавить, хто саме виконує такі "завдання". Факт, що все це має місце за повної бездіяльності влади», - наголосила редакція.

 

Згодом «Українська правда» опублікувала матеріал про причетність людей Арбузова до дезінформації та злому пошти журналістів, а також про наклеп на адресу журналістів  «Української правди».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19789
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
аленка притула
3850 дн. тому
на укрправде мі бі напісалі єту новость "арбузов божится, что непричастен к провокациям". кстати, пані лігачева, посмотрите на последний блог тани черновіл, не заказуха ли єто? может ей закріть блог на нашем честном сайте?
Yurko_Hmel
3850 дн. тому
Мне вообще-то параллельно до полит.событий и всех этих потасовок, но честно, это больше похоже на спланированную акцию против упомянутого политика через УП. Скоро выборы и, видимо, кто-то чувствует угрозу с его стороны, вот и решили убрать с пути.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду