У Польщі стартував польсько-український копродакшн форум

У Польщі стартував польсько-український копродакшн форум

12 Вересня 2013
9303
12 Вересня 2013
13:01

У Польщі стартував польсько-український копродакшн форум

9303
У Польщі стартував польсько-український копродакшн форум
У Польщі стартував польсько-український копродакшн форум

12 вересня в рамках роботи професійної секції Гдинського кінофестивалю відкрився польсько-український копродакшн форум, повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

 

На форумі будуть представлені українські проекти, які потенційно можуть стати польсько-українською копродукцією. Організаторами форуму виступили Українська Кіно-Асоціація (УКА) спільно з Польським Кіно-Інститутом та Гдинським кінофестивалем. Захід у конференц-холі готелю «Орбіс» відкрили голова Держкіно Катерина Копилова, голова Польського кіноінституту Агнєшка Одорович та виконавчий директор Української Кіно-Асоціації Ігор Савиченко.

 

Україна представлена проектами, що перебувають на різних стадіях виробництва, серед них - фільм «Хроніки» («Трембіта Кіно»), знімальний період якого завершився у кінці серпня. Також польських партнерів шукають ті українські продюсери, чиї проекти перебувають на стадії розробки:  фільм «Життя. Останнє питання» від Pronto Film чи стрічка Smiling виробництва Fresh Production Group, «Планета Львів» (InsightMediaProducingCentre).

 

Окрім кінопроектів на форумі буде представлено професійну секцію Одеського МКФ як українську комунікативну платформу для міжнародних та національних професіоналів кіно.

 

Форум у Гдині - продовження діалогу про спільне кіновиробництво, який Україна і Польща розпочали в квітні цього року в рамках Краківського міжнародного кінофестивалю Off Plus Camera.  Пані Копилова сподівається, що друге знайомство «дозволить перевести спілкування на кінофестивалі у Гдині в чітке ділове русло».

 

«Польща, як найбільш близька нам з Європейських країн ментально, є найцікавішим партнером для України у сфері кіно. За останні роки польська кінематографія зробила великі кроки як у творчому, так і в практичному плані. Показники відвідування національних фільмів у польських кінотеатрах - одні з найбільших в Європі. Ефективна система державної підтримки кіно дала свій результат: польське кіно люблять, його дивиться національний глядач, його високо оцінюють професіонали на кінофестивалях. Тому поїздка наших продюсерів та їх знайомство з польськими колегами стане першим кроком у майбутній багаторічній співпраці наших держав», - зазначив Ігор Савиченко.

 

38-й кінофестиваль у Гдині проходить з 9 по 14 вересня. Це одна з найважливіших кіноподій Польщі, спрямована на промоцію національного кіно. Починаючи з 1974 року, Гдинський кінофестиваль виступає стартовим майданчиком для молодих та платформою перевірки для досвідчених польських кінематографістів.

 

Цього року до основної конкурсної програми фестивалю потрапили стрічки «Автоінспекція» Войтека Смажовські, яку український глядач мав змогу переглянути на Одеському МКФ, нова стрічка лауреата Венеціанського МКФ Анджея Якімовського «Тільки уяви!» та стрічка «Міцний» Яцека Борцуха, переможця фестивалю незалежного кіно у Санденсі у номінації за найкращу операторську роботу. У конкурсній програмі «Молоде кіно» будуть змагатися понад 40 робіт молодих польських кінематографістів.

 

Українські проекти, що будуть представлені на форумі:

- фільм «Хроніки», створений за підтримки Державного Агентства України з питань кіно. Він складається з трьох новел про три головні вчинки, які робить людина у своєму житті: народжується, народжує і вмирає. Народна комедія, - так визначає жанр фільму його автор, режисер та сценарист Іван Кравчишин, буде цікава як національному, так і європейському глядачеві.

- фільм «Життя. Останнє питання». Герої стрічки: генії сучасності, видатні митці та науковці, а також звичайні люди з різних куточків світу. Автори проекту мають на меті змусити глядача дослухатись до себе, зрозуміти власні страхи, розділити їх з героями фільму, посміятися з ними над собою.

- стрічка Smiling - байопік про знаметиного музиканта Едді Розенберга, якого вважали найкращим трубачем Європи та другим після Армстронга у світі. Зовсім молодим Едді встиг зробити запаморочливу кар'єру в довоєнній Європі та залишив вагомий слід у музичній культурі Радянського Союзу, уряд якого у 70-х роках ХХ століття викреслив його ім'я з усіх можливих джерел. 

- фільм «Планета Львів». Комедійна стрічка, що концентрується на  особливостях поведінки львів'ян у специфічних львівських умовах. 

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9303
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Руслана
1771 дн. тому
Добрий день. Цікава стаття. Я вивчала польську в центрі ІМ: https://imclasses.com/. Цікаві курси. Рекомендую
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду