12 вересня - оголошення фільму-номінанта від України на премію «Оскар»

12 вересня - оголошення фільму-номінанта від України на премію «Оскар»

11 Вересня 2013
9335
11 Вересня 2013
11:27

12 вересня - оголошення фільму-номінанта від України на премію «Оскар»

9335
12 вересня - оголошення фільму-номінанта від України на премію «Оскар»
12 вересня - оголошення фільму-номінанта від України на премію «Оскар»

Український Оскарівський комітет при Асоціації продюсерів України 30 серпня закінчив прийом заявок від кінокомпаній на участь у відборі фільму-номінанта від України на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації «Фільм іноземною мовою». Фільм-номінант буде оголошено 12 вересня. Про це повідомляє Асоціація продюсерів України.

 

Оголошення фільму-номінанта та прес-конференція відбудуться о 17.30  у четвер, 12 вересня, в компанії «Кінотур» за адресою: м. Київ, вул. Васильківська, 1, 4 корпус, 2 поверх (біля ст. метро «Голосіївська»).

 

На прес-конференції будуть присутні члени Оскарівського комітету і очікуються представники фільмів-претендентів.

 

Інформація для телеканалів і фотослужб редакцій друкованих та онлайн-видань: о 15.45-16.00 за тією ж адресою запрошуються телеоператори та фотокореспонденти для зйомки початку засідання Комітету.

 

Для акредитації представників ЗМІ треба звертатись до Варвари Шалаєвої за телефоном: (044)207-30-00, (097)518-98-99 (з 10.00 до 18.00 11 вересня, з 10.00 до 15.00 12 вересня) або за адресою: varya@kinotur.ua

 

За додатковою інформацією треба звертатись до координатора Українського Оскарівського комітету Дениса Маслікова за телефоном: (067) 269-37-50.

 

До фінального відбору були прийняті три фільми: «Вічне повернення» режисера Кіри Муратової, «Параджанов» режисерів Олени Фетісової і Сержа Аведікяна і «Хайтарма» режисера Ахтема Сейтаблаєва.

 

Засідання комітету і оголошення фільму-номінанта відбудеться в компанії «Кінотур» (постпродакшн цифрова кінолабораторія), яка вже третій рік поспіль виступає партнером Українського Оскарівського комітету.

 

До 1 жовтня фільм-претендент від України повинен бути прийнятий Американською академією кінематографічних мистецтв і наук (Лос-Анджелес, США) для подальшого відбору серед фільмів інших країн.

 

У США номінанти у всіх 24-х категоріях (в категорії «Фільм іноземною мовою їх буде п'ять) будуть оголошені 16 січня 2014 року, а сама 86-а церемонія вручення премії «Оскар» за 2012 рік відбудеться 2 березня 2014 року в Dolby Theatre в Лос-Анджелесі.

 

В Український Оскарівський комітет входять видатні діячі вітчизняного кінематографа і кінокритики: народна артистка України і СРСР Ада Роговцева, народний артист України, кінорежисер Олег Фіалко (голова Комітету), лауреат науково-технічних премій «Оскар» Анатолій Кокуш, голова Національної Спілки кінематографістів Сергій Тримбач , кінокритик, ведучий телепрограми «Аргумент-кіно» Володимир Войтенко, письменник, сценарист Андрій Курков, продюсер, президент АПУ Олексій Сєрков, продюсер, віце-президент АПУ Дмитро Колесников, продюсер, сценарист Ігор Савиченко, кінорежисер Сергій Маслобойщиков і голова Української кіноасоціації Денис Ржавський.


Картина «Вічне повернення» режисера Кіри Муратової - виробництво кінокомпаній SOTA Cinema Group і Wise Vision ( Україна ). Світова прем'єра картини відбулася на Міжнародному Римському кінофестивалі, що проходив з 9 по 17 листопада 2012 року. Стрічка представляла Україну в основному конкурсі фестивалю. Фільм «Вічне повернення» отримав у 2013 році премію «Ніка » в номінації «Кращий фільм країн СНД і Балтії».

 

Картина розповідає про історію чоловіка і жінки , які не бачилися багато років. Героїв фільму на перший погляд, нічого не пов'язує, вони лише колишні однокурсники. Одного разу Він приїжджає в Її місто , щоб відвідати і спитати поради у життєвій ситуації: Він любить двох жінок і не знає, як вчинити...

 

У новій роботі Кіри Муратової , зробленої у формі кінопроб як «драматургічно життєвої історії» кожна сцена знімалася кілька разів у виконанні різних пар акторів : Ренати Литвинової і Сергія Маковецького, Олега Табакова та Алли Демидової , Наталії Бузько та Віталія Лінецького, а також з Георгієм Делієвим , Утою Кільтер , Юрієм Невгамонним і Геннадієм Скаргою.

 

Режисер і автор сценарію Кіра Муратова, продюсер Олег Кохан, співпродюсери Валерій Кулик , Ореста Компанець, оператор- постановник Володимир Панков.

 

В український прокат фільм виходить 26 вересня.

 

Фільм « Параджанов» - дебютний повнометражний фільм співрежисера Олени Фетісової (Україна ) і Сержа Аведікяна ( Франція ), знятий у копродукції України , Франції , Грузії та Вірменії за підтримки Державного агентства України з питань кіно, ARTE FRANCE, Грузинського та Вірменського Національних кіноцентрів. З української сторони фільм представляє кіностудія «Інтерфільм».

 

Світова прем'єра фільму відбулася на одному з найпрестижніших міжнародних кінофестивалів групи А в Карлових Варах (Чехія) у липні, де «Параджанов» представляв Україну в основній міжнародної конкурсній програмі East of the West. На Одеському міжнародному кінофестивалі в цьому ж році фільм отримав приз «Золотий Дюк» за Кращий український повнометражний фільм.

 

Картина розповідає про великого радянського кінорежисера Сергія Параджанова, генія і провокатора. Параджанов створює великі фільми , які приносять йому міжнародне визнання. Його зухвала поведінка призводить до конфлікту з радянським тоталітарним режимом. За сфабрикованим звинуваченням Параджанова кидають до в'язниці. Але незламна любов до краси дає сили творити , незважаючи на роки ув'язнення і заборону на роботу в кіно.

 

Продюсер Олена Фетісова (Україна), сопродюсери Горюн Апрікян і Марі -Клод Арбаді (Франція) , Тінатін Каджрішвілі (Грузія), Тагуї Карапетян і Мартін Адоян (Вірменія)

 

Cпіврежисери Серж Аведікян та Олена Фетісова. Автор сценарію Олена Фетісова, оператор- постановник Сергій Михальчук. У головних ролях: Серж Аведікян, Юлія Пересільд, Карен Бадалов, Заза Кашібадзе, Юрій Висоцький, Алла Сергійко, Віктор Марвін, Костянтин Войтенко.

 

В український прокат фільм виходить 26 вересня.

 

Перший кримськотатарський повнометражний художній фільм «Хайтарма» («Повернення») режисера Ахтема Сейтаблаєва знятий кримською телекомпанією АТР.

 

Фільм створено на основі реальних подій і розповідає про сталінську депортацію кримських татар у травні 1944 року. Ця трагічна сторінка в історії кримськотатарського народу показана через погляд прославленого льотчика , національного героя кримських татар Амет-Хана Султана : після звільнення Криму від німецьких загарбників , військове командування дозволило Амет- Хану (Ахтем Сейтаблаєв) разом з його бойовими товаришами відвідати батьків в Алупці. За збігом обставин на час перебування льотчиків в Алупці припала операція НКВС з примусової депортації кримських татар. Радянський ас, якого боялися німецькі пілоти , не зміг захистити свій народ від злочину сталінського режиму.

 

Режисер Ахтем Сейтаблаєв, продюсери Ленур Іслямов , Іванна Дядюра. Сценарист Микола Рибалка. Оператор- постановник Володимир Іванов. У головних ролях: Ахтем Сейтаблаєв , Олексій Горбунов , Андрій Мостренко , Усніє Халілова , Андрій Самінін.

 

Фільм вийшов в український прокат 17 травня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9335
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду