Мер Севастополя назвав журналістів «гієнами» -  вони готують бойкот

Мер Севастополя назвав журналістів «гієнами» - вони готують бойкот

7 Серпня 2013
13789
7 Серпня 2013
16:49

Мер Севастополя назвав журналістів «гієнами» - вони готують бойкот

13789
Мер Севастополя назвав журналістів «гієнами» -  вони готують бойкот
Мер Севастополя назвав журналістів «гієнами» -  вони готують бойкот

Голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Володимир Яцуба різко розкритикував роботу місцевих журналістів в ході засідання Громадської ради при СМДА, що відбулось 6 серпня. Про повідомляє інтернет-видання politika.sevas.ru.

 

Відповідаючи на питання громадських працівників, чи варто захищати в судах свою честь і совість, Володимир Яцуба обрушився з різкою критикою на працівників ЗМІ, не вибираючи виразів. Під критику голови СМДА попали перед усім севастопольські журналісти, яких він назвав  «пройдисвітами від журналістики».

 

«Те, що робить преса севастопольська, як я розумію, якщо я буду по понеділках на брифінгу мовчати, їм господарі гроші платити не будуть. Вони щоразу мене ловлять на емоціях, висловлюваннях і за рахунок цього вони заробляють гроші. На жаль, велика частина преси перетворилася на пошук трьох «С»: сенсація, смерть і секс. Вони нічого доброго не бачать, у них табу на це. Вони не бачать ні людей, як раніше ... Їм же платять від кількості коментарів. Якщо дві тисячі коментарів, то вони вже такі розумні, гарні, такі талановиті. У цьому величезна проблема. І не тільки України. Це в цілому проблема», - заявив глава Севастополя.

 

При цьому пан Яцуба заявив, що його глибоко обурює, що «гонки на матрацах» в Севастополі стали сенсацією, а про День Військово-морського флоту, який він назвав «святом Чорноморського флоту», журналісти написали «ганебно».

 

На зауваження громадських діячів, що журналісти, присутні на засіданні, напишуть про його висловлювання, голова СМДА заявив: «Нехай пишуть, бог їм суддя. Вони перетворилися на гієн. Вони годуються тільки падлом, брудом, каламуттю. Нехай пишуть, я цього не боюся».

 

Як повідомляє видання, журналісти, які стали очевидцями виступу чиновника, висловили намір бойкотувати брифінги голови СМДА або ініціювати протестну акцію.

 

Нагадаємо, до цьогорічного Дня журналіста Володимир Яцуба був включений до списку ворогів преси. «Я на 5 або на 6 місці. Я туди потрапив за те, що при мені гірше стала інформуватися преса, і за те, що я виселив пресу з апаратного», - заявив мер Севастополя.

 

Севастопольські журналісти не вперше стають мішенню для критики голови виконавчої влади міста. Воломир Яцуба домігся, аби представникам ЗМІ  було заборонено відвідувати апаратні наради.

 

Як пише видання «Коментарі», вперше Володимир Яцуба оскандалився з журналістами, коли виконував в Уряді обов'язки міністра регіонального розвитку та будівництва. Перед початком засідання Кабміну він проходив повз журналістів, які в коридорі записували коментар міністра юстиції Олександра Лавриновича. «От б ... ть, суки, пройти не можна!», - сказав пан Яцуба у бік журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13789
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду