«Історична правда»: «Чому Росія напала на Грузію? Я вам відповім!», - Міхаіл Саакашвілі

6 Серпня 2013
10430

«Історична правда»: «Чому Росія напала на Грузію? Я вам відповім!», - Міхаіл Саакашвілі

10430
ПРЕС-РЕЛІЗ
«Історична правда»: «Чому Росія напала на Грузію? Я вам відповім!», - Міхаіл Саакашвілі

В ексклюзивному інтерв'ю західноукраїнському телеканалу ZIK президент Грузії назвав причини атаки Росії на його країну

 

Президент Грузії Міхаіл Саакашвілі дав ексклюзивне  20-хвилинне інтерв'ю західноукраїнському телеканалу ZIK.  Воно вийде в ефір сьогодні, 6 серпня, о 22:00 у програмі «Історична правда» рівно через п'ять років після початку російсько-грузинської війни. Її старт датується першими числами серпня 2008 року.

 

У розмові з автором та ведучим проекту Вахтангом Кіпіані Міхаіл Саакашвілі розповів свою версію, чому світова спільнота закрила очі на неприховану агресію Росії проти Грузії, якою була участь американського військового флоту у подіях п'ятирічної давнини тощо. Розмова тривала майже півгодини, в ефір вона вийде в повному обсязі, відтак глядачі телеканалу ZIK  зможуть дізнатися про невідомі до цього часу деталі конфлікту.

 

Власне, з ідеї створити програму про російсько-грузинську війну і виник задум розмови з одним із головним фігурантів тих подій. Як зізнається Вахтанг Кіпіані, без інтерв'ю з Міхаілом Саакашвілі - програма була б неповною і залишила б дуже багато речей нез'ясованими до кінця.

 

«Прес-служба президента Грузії добре зреагувала на ідею інтерв'ю для західноукраїнського телеканалу, але через зайнятість глави держави розмова залишалася під питанням, - розповідає Вахтанг Кіпіані. - Я полетів у Грузію, навіть не маючи 100-відсоткової певності, що зустріч відбудеться.

 

На щастя,  Міхаіл Саакашвілі виконав обіцянку. Ми з оператором Темо Габашвілі приїхали в президентський палац,  але інтерв'ю двічі переносили на пізніший час.

Спочатку запис розмови планували провести в спеціальному приміщенні для брифінгів, але  сам президент запропонував поспілкуватися на вулиці: вмикалося нічне освітлення, а вечірній  Тбілісі - справді красивий та цікавий».

 

Як відзначив ведучий «Історичної правди», інтерв'ю проводилося без попереднього узгодження питань та навіть без наступного перегляду готової розмови, що невластиве більшості українських політиків.

 

Окрім інтерв'ю з президентом Грузії, «Історична правда» покаже справді унікальні й досі не відомі факти про військовий конфлікт, продемонструє ексклюзивні кадри безпосередньо з місця подій. Адже левову частину зйомок для сюжетів програми її автор та ведучий Вахтанг Кіпіані проводив у Грузії.

 

«Ми поїхали до кордону з лінією окупації - у села Одзісі та Бобневі. Тут російська армія - в супереч міжнародному праву - розтягнула колючий дріт, розрізавши територію Грузії. В одному з сіл ми побачили, як частина худоби і навіть місцевий цвинтар опинились в зоні окупації. Людям доводиться ховати небіжчиків не біля рідних, а в Тбілісі», - пригадує Вахтанг Кіпіані.

 

За його словами, до цієї програми він готувався давно, від так і матеріал для неї почав збирати ще кілька років тому.

 

«Глядачі телеканалу ZIK побачать відеоматеріал, де президент РФ Владімір Путін визнає, що план військових дій проти Грузії Кремль розробив задовго до 2008-го і крок за кроком реалізовував його, - розповідає редактор програми «Історична правда» на телеканалі ZIK  Павло Бук. -  В ефірі прозвучить і заява «неофіційного глашатая» намірів теперішнього керівництва Російської Федерації - Владіміра Жиріновского. Невдовзі після війни серпня 2008-го він відкрито заявив, що мешканці самопроголошеної Абхазії мають стати «рабами Москви», а територія Південної Осетії потрібна Росії виключно для створення велетенської «антинатівської» військової бази».

 

«Історична правда» - унікальний проект, який виходить в ефірі західноукраїнського телеканалу ZIK із 12 березня цього року. Це спільний проект телеканалу ZIK та інтернет-версії з однойменною назвою, яку заснував відомий журналіст та ведучий Вахтанг Кіпіані. 

 

Формат «Історичної правди» - щотижневий історичний тележурнал - єдиний на українському телебаченні. Для кожної програми її автори відбирають дві головні теми, які обговорюють у студії із запрошеними гостями, ілюструють відзнятими сюжетами. Окрім того, «Історична правда» розповідає про презентації тематичних книг, фільмів, виставок тощо.

 

«В історії, яка є дуже за міфологізованою, дуже важко відшукати правдиву правду, але саме таке завдання ми ставимо перед собою, - розповідає Вахтанг Кіпіані. - Ми хочемо відділити міфи від правдивих подій, відкрите нове та приховане в речах, про які начебто відомо все. Хочемо спонукати допитливих людей до пошуків історичної правди».

 

Прес-служба телеканалу ZIK

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба телеканалу ZIK
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду