Помер Дмитро Гройсман (ОНОВЛЕНО)

Помер Дмитро Гройсман (ОНОВЛЕНО)

6 Серпня 2013
36215
6 Серпня 2013
01:12

Помер Дмитро Гройсман (ОНОВЛЕНО)

36215
За попередньою інформацією, причиною смерті став серцевий напад
Помер Дмитро Гройсман (ОНОВЛЕНО)

У понеділок, 5 серпня, помер правозахисник Дмитро Гройсман. Про це було повідомлено на його фейсбук-сторінці. Інформацію підтвердили в коментарі  «Детектор медіа» громадський діяч, адвокат Тетяна Монтян і юрист Олексій Романов. За попередньою інформацією, причиною смерті став серцевий напад.

 

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття рідним і друзям померлого.

 

Співкоординатор проекту «Без кордонів» Максим Буткевич у коментарі «Детектор медіа» підтвердив, що Дмитро Гройсман помер. «Ми вночі були в морзі, але не змогли отримати доступ до тіла, оскільки ми не родичі. Ми переконалися, що згідно із записами тіло Гройсмана Дмитра Леонідовича було доставлено до моргу. Але коли нам показали фотографію, то сумнівів не залишилося: це був Дмитро», - сказав Максим Буткевич.

 

За його словами, наразі має відбуватися розтин тіла. Рідні Дмитра Гройсмана мають сьогодні приїхати до Києва.

 

Про день похорону буде повідомлено пізніше.

 

Дмитро Гройсман народився 1972 року у Вінниці. За освітою лікар-патологоанатом і правознавець. Був одним із засновників вінницької групи організації Міжнародна амністія. З 1994-го по 2000-й був координатором національної кампанії по скасуванню смертної кари в Україні. У 1998 році створив і очолив організацію по захисту прав людини Вінницька правозахисна група.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - pravotoday.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
36215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду