4 серпня – «Простір Вільної Білорусі» у Києві

2 Серпня 2013
17665
2 Серпня 2013
12:05

4 серпня – «Простір Вільної Білорусі» у Києві

17665
4 серпня – «Простір Вільної Білорусі» у Києві

 4 серпня в Маріїнському парку в Києві українські громадські організації створять «Простір Вільної Білорусі». «Простір» об'єднає цілу низку правозахисних та культурно-мистецьких заходів, приурочених до Дня солідарності з Громадянським суспільством Білорусі.

 

У неділю з 12.00 і протягом цілого дня поряд із сценою «Мушля» у парку відбуватимуться: фотовиставка, перформанс на тему прав людини в Білорусі, збір підписів під петиціями Amnesty International  проти секретності навколо смертної кари в Білорусі та на захист білоруського громадянського суспільства, «Вільний університет», «Білоруський боді-арт» та інші заходи.

 

Особлива подія - о 16.00 - міні-лекція, присвячена історії політичної карикатури, та майстер-клас від відомого українського карикатуриста, переможця та призера численних конкурсів карикатури Олега Смаля.

 

Центральна вечірня подія - спеціальний показ Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA документальної стрічки «Доволі! До волі...» білоруських режисерів Андрея Куціли та Вячаслауа Ракіцького (2011). Фільм присвячено подіям грудня 2010 року в Мінську, коли після президентських виборів тисячі людей вийшли на вулиці з мирними протестами. Показ фільму розпочнеться о 20.30. Після показу запрошуємо Вас до обговорення стрічки та ситуації в Білорусі за участі білоруських політичних емігрантів та членів Міжнародної спостережної місії Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі. Модератор дискусії - співкоординатор проекту «Без кордонів» («Центр Соціальна Дія») Максим Буткевич.

 

За більш детальною інформацією звертайтеся до Марії Томак за тел. (067)2464343
або e-mail tomak.maria@gmail.com

 

«Простір Вільної Білорусі» - цілковито позаполітичний захід, мета якого - підтримати білоруських правозахисників, громадських активістів та всіх активних громадян, а також розширити уявлення українців про ситуацію з правами людини за північним кордоном.

 

До створення «Простору Вільної Білорусі» долучилися: Центр Громадянських Свобод (ccl.org.ua), Amnesty International в Україні (amnesty.org.ua), Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA (docudays.org.ua), Інститут «Республіка», Фундація Регіональних Ініціатив (fri.com.ua), Конгрес Національних Громад (kngu.org).

 

Міжнародний День солідарності з громадянським суспільством Білорусі було проголошено 4 серпня 2012 року, в першу річницю позбавлення волі Алєся Бєляцького, одного з провідних білоруських правозахисників, голови Правозахисного центру «Вясна» та віце-президента Міжнародної Федерації прав людини. Нагадаємо, що Білорусь залишається єдиною європейською країною, де не діє Європейська конверсія з прав людини, а найвищою мірою покарання досі залишається смертна кара.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17665
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду