Опозиційні члени Комітету свободи слова вимагають розслідувати невихід в ефір чернівецького каналу ТВА

Опозиційні члени Комітету свободи слова вимагають розслідувати невихід в ефір чернівецького каналу ТВА

26 Липня 2013
12662
26 Липня 2013
16:04

Опозиційні члени Комітету свободи слова вимагають розслідувати невихід в ефір чернівецького каналу ТВА

12662
Опозиційні члени Комітету свободи слова вимагають розслідувати невихід в ефір чернівецького каналу ТВА
Опозиційні члени Комітету свободи слова вимагають розслідувати невихід в ефір чернівецького каналу ТВА

Члени Комітету з питань свободи слова та інформації від опозиції звернулися до правоохоронних органів з вимогою провести неупереджене розслідування та встановити винних у перешкоджанні журналістській діяльності співробітників чернівецького каналу ТВА, що пов'язане з пожежою в апаратній Чернівецької ОДТРК. Про це зазначили у своїй заяві голова Комітету Микола Томенко, заступник голови Комітету Ігор Мірошниченко, члени Комітету Олександр Абдуллін, Микола Княжицький, Олена Кондратюк, Рустам Раупов, Юрій Стець.

 

«Викликає занепокоєння той факт, що на сьогодні телеканал, за словами його працівників, готовий  вийти в ефір, але відновлення його мовлення блокується з надуманих причин. Таким чином мешканці області позбавлені права на отримання об'єктивної інформації, адже телеканал ТВА відомий серед глядачів своїми журналістськими розслідуваннями, гостро критичними матеріалами, в яких викривалася корупція чиновників на місцевому рівні», - заявляють народні депутати.

 

Згідно із заявою, члени Комітету беруть під свій контроль розвиток подій навколо телеканалу ТВА та будуть ініціювати на найближчому засіданні Комітету розгляд і вивчення цієї ситуації. «Ми вимагаємо створити всі необхідні умови для забезпечення негайного виходу телеканалу в ефір», - зазначають народній депутати.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», що чернівецький телеканал ТВА не може вийти в ефір після пожежі в апаратній Чернівецької ОДТРК, яка трапилася 23 липня.

 

«Детектор медіа» друкує текст заяви повністю:

 

Заява членів Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації

 

23 липня 2013 року в результаті «незрозумілої» пожежі припинив мовлення чернівецький телеканал ТВА. За повідомленням керівництва телемовника, під час цієї пожежі було виведено з ладу лише їх обладнання. Технічна апаратура інших телевізійних каналів, яка знаходилися в одному приміщенні з обладнанням ТВА, у тому числі обласного державного телебачення, залишилася неушкодженою.

 

Примітно, що ця «вибіркова» пожежа відбулася напередодні чергового засідання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, на якому планувалося розглянути питання щодо ТВА.

 

Викликає занепокоєння той факт, що на сьогодні телеканал, за словами його працівників, готовий  вийти в ефір, але відновлення його мовлення блокується з надуманих причин. Таким чином мешканці області позбавлені права на отримання об'єктивної інформації, адже телеканал ТВА відомий серед глядачів своїми журналістськими розслідуваннями, гостро критичними матеріалами, в яких викривалася корупція чиновників на місцевому рівні.

 

Члени Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації беруть під свій контроль розвиток події навколо телеканалу ТВА та будуть ініціювати на найближчому засіданні Комітету розгляд і вивчення цієї ситуації.

 

Ми вимагаємо створити всі необхідні умови для забезпечення негайного виходу телеканалу в ефір.

 

Ми звертаємося до правоохоронних органів з вимогою провести неупереджене розслідування та встановити винних у перешкоджанні законній журналістській діяльності. 

 

Заяву підписали народні депутати України: голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, заступник голови Комітету Ігор Мірошниченко, члени Комітету Олександр Абдуллін, Микола Княжицький, Олена Кондратюк, Рустам Раупов, Юрій Стець.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12662
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду