На пітчингах ОМКФ переміг проект Марини Вроди

20 Липня 2013
19309
20 Липня 2013
11:21

На пітчингах ОМКФ переміг проект Марини Вроди

19309
На Одеському міжнародний кінофестивалі вручили перші нагороди
На пітчингах ОМКФ переміг проект Марини Вроди

На Одеському міжнародний кінофестивалі оголосили імена перших лауреатів. Про це повідомляє прес-служба форуму.

 

19 липня на урочистій церемонії у Фестивальному палаці було вручено «Золотого Дюка» за найращий короткометражний фільм Української національної кінопремії картині «Дорога» Максима Ксьонди. На пітчингах фестивалю перемогла Марина Врода із проектом «Степне».

 

Призи Міжнародної федерації кінопреси (ФІПРЕССІ) здобули Валентин Васянович з повнометражною стічкою «Креденс» та короткометражний фільм «Уроки української» Руслана Батицького.

 

Перший «Золотий Дюк» конкурсної програми продюсеру фільму «Дорога» вручав Голова правління ТАСкомбанку Володимир Дубей. Цей приз має і грошовий еквівалент у розмірі 10 тисяч гривень.
 

Стрічку Валентина Васяновича було відзначено за «акцентування проблем сучасності з гумором». Фільм Руслана Батицького «вразив журі своєю жахливою красою і кинематографічною потужністю».


Проект повнометражного дебюту Каннського лауреата Марини Вроди «Степне» здобув 25 тисяч гривень від девелоперської компанії UDP. «Приємно, що наш проект отримав підтримку від України», - сказала вона. 

 

 

Нагадаємо, раніше стрічка брала участь у  п’ятому конкурсу Держкіно. За визначенням режисерки, це «історія про кілька днів життя літнього чоловіка, який приїжджає у маленьке українське село Степне, щоби доглядати за матір'ю, що помирає. Він, колись потрібний суспільству й сім'ї, тепер є втомленою людиною, розчарованою у багато чому, живе передовсім за інерцією. Подорож із міста у село до мами - довгий і складний для нього шлях».

 

Фільм на пітчингу представляв продюсер Ігор Савиченко («Директорія кіно»). Він розповів, що історія, яка лягла в основу майбутньої стрічки, пов'язана з батьком Вроди. Знімати планують у Києві та його околицях з 15 грудня цього року. Загальний бюджет стрічки становить 14,340  млн. грн, у Держкіно автори просили 7,1 млн. грн. До проекту приєдналися французька компанія Les films du Poisson та польська Message film.

 

Спеціальним дипломом журі пітчингу ОМКФ був відзначений проект «Ворошиловград» Ярослава Лодигіна.


Імена володарів головних нагород ОМКФ-2013 - Гран-прі за найкращий фільм Міжнародної конкурсної програми, призів за Найращий фільм, Найращу режисуру і Найращу акторську роботу, а також Золотого Дюка за Кращий український повнометражний фільм стануть відомі сьогодні на урочистій церемонії закриття Одеського міжнародного кінофестивалю.

 

«Детектор медіа»

Фото надане прес-службою ОМКФ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду