Yahoo! доводить, що намагалась відмовитися від програми стеження за інтернет-користувачами PRISM

16 Липня 2013
8414
16 Липня 2013
19:03

Yahoo! доводить, що намагалась відмовитися від програми стеження за інтернет-користувачами PRISM

8414
Yahoo! доводить, що намагалась відмовитися від програми стеження за інтернет-користувачами PRISM

Інтернет-гігант Yahoo! домігся у суді права оприлюднити документи про відносини компанії з американською програмою стеження за інтернет-користувачами PRISM. Про це 15 липня повідомляє The Daily Dot.

 

Документи стосуються спроб Yahoo! відмовитися надавати дані про своїх користувачів на вимогу американського Агентства національної безпеки (АНБ), котре керувало системою PRISM.

 

Американський суд з контролю за зовнішньою розвідкою (Foreign Intelligence Surveillance Court, FISC) видав ордер, згідно з яким Міністерство юстиції США зобов'язане розсекретити документи від 2008 року, котрі доводять, що Yahoo!, як стверджують у компанії, «рішуче протестувала» проти надання урядовим структурам даних про діяльність користувачів.

 

Yahoo!, пише The Next Web, задоволена рішенням суду. Представники компанії такожсподіваються на те, що оприлюднення документів виведе суспільну дискусію стосовно приватності в інтернеті на новий рівень.

 

Про програму PRISM, в рамках якої американські спецслужби отримували доступ до даних про активність клієнтів впливових компаній Yahoo!, Microsoft, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube, Apple, стало відомо у червні 2013 року. Журналістам інформацію про PRISM надав колишній співробітник АНБ і ЦРУ Едвард Сноуден (Edward Snowden). Уряд США пояснював стеження інтересами національної безпеки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8414
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду