Пішов з життя народний артист України Валентин Шестопалов

Пішов з життя народний артист України Валентин Шестопалов

25 Червня 2013
10225
25 Червня 2013
15:41

Пішов з життя народний артист України Валентин Шестопалов

10225
Пішов з життя народний артист України Валентин Шестопалов
Пішов з життя народний артист України Валентин Шестопалов

22 червня на 67-му році життя помер народний артист України, видний діяч сучасного українського театру Валентин Шестопалов. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

 

Валентин Шестопалов народився 22 вересня 1947 у Львові, займався в драмгуртку у Романа Віктюка, потім - у студії при Театрі ім. Франка. У 1972 році закінчив ГИТИС у Москві. Працював у Львові, у Київському Театрі поезії і в Театрі ім. Лесі Українки (1974-1982 роках і з 1995 року). Народний артист України з 1998 року. Останні роки був художнім керівником театру «Актор», знімався у серіалах.

 

Як повідомляє Мінкульт, Валентин Шестопалов зіграв у 26 театральних постановках. Серед значних творчих робіт Валентина Шестопалова особливої уваги заслуговує роль у моновиставі «Записки божевільного», яка стала лауреатом багатьох творчих конкурсів, та роль Порфирія Петровича у виставі «Убивец» (за романом Ф.Достоєвського «Злочин і кара»), що була особливо відзначена на Единбурзькому театральному фестивалі, зробивши ім'я Валентина Шестопалова відомим у Європі.

 

Міністр культури Леонід Новохатько висловив співчуття у зв'язку зі смертю народного артиста України Валентина Шестопалова.

 

Прощання з Валентином Шестопаловим відбудеться у четвер, 27 червня, о 13 годині у приміщенні театру ім. Лесі Українки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10225
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду