У Літній школі ОМКФ-2013 дадуть майстер-класи Ульріх Зайдль, Емір Кустуріца та продюсер «Гаррі Поттера»

У Літній школі ОМКФ-2013 дадуть майстер-класи Ульріх Зайдль, Емір Кустуріца та продюсер «Гаррі Поттера»

14 Червня 2013
16111
14 Червня 2013
11:12

У Літній школі ОМКФ-2013 дадуть майстер-класи Ульріх Зайдль, Емір Кустуріца та продюсер «Гаррі Поттера»

16111
У Літній школі ОМКФ-2013 дадуть майстер-класи Ульріх Зайдль, Емір Кустуріца та продюсер «Гаррі Поттера»
У Літній школі ОМКФ-2013 дадуть майстер-класи Ульріх Зайдль, Емір Кустуріца та продюсер «Гаррі Поттера»

Продюсер «Гаррі Поттера» Таня Сегачан і австрійський режисер Ульріх Зайдль стануть лекторами Літньої школи 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), який відбудеться 12-20 липня. Про це повідомила прес-служба ОМКФ.

 

Таня Сегачан, британський кінопродюсер, лауреат багатьох нагород і член журі Міжнародної конкурсної програми 4-го Одеського кінофестивалю, прочитає майстер-клас студентам Літньої кіношколи ОМКФ-2013 про мистецтво продюсування. Саме вона першою помітила кінематографічний потенціал книг про Гаррі Поттера, а потім спродюсувала для Warner Bros перші чотири фільми Поттеріани, що стала найуспішнішою франшизою в історії світового кінематографа.

 

У 2004 році пані Сечаган отримала премію BAFTA за продюсування незалежного, високо оціненого критикою фільму Павла Павліковскі за мотивами однойменного роману Хелен Кросс «Моє літо любові»/My Summer of Love (2004) з Емілі Блант у головній ролі. Цю картину, зазначену різними преміями, Таня Сегачан разом з режисером кінострічки представить у секції «Спеціальні покази» 4-го Одеського кінофестивалю.

 

Один з найбільш актуальних європейських кінорежисерів, безкомпромісний Ульріх Зайдль в рамках майстер-класу розповість про свій творчий метод на прикладі трилогії «Рай», останню частину якої «Рай: надія/Paradies: Hoffnung» режисер привезе на ОМКФ-2013.

 

Ульріх Зайдль - не тільки «режисер, сценарист, продюсер, вуайеріст, мізантроп, соціальний порнограф, провокатор, цинік, відщепенець, песиміст, гуманіст», як повідомляє його офіційний сайт. Він ще й перфекціоніст, що працює в впізнаваній творчій манері, де зникають межі між документальним та ігровим кіно. «Рай» спочатку замислювався як один фільм про трьох жінок, пов'язаних родинними відносинами, в пошуках кохання, ніжності та сексуальності. У підсумку Ульріх Зайдль створив три самостійні фільму, з підзаголовками «Любов», «Віра» і «Надія». Трилогія знімалася чотири роки і протягом 2012 була представлена ​​на трьох найбільших фестивалях світу. За фільм «Рай: Віра» пан Зайдль отримав Спеціальний приз журі, а також нагороду CinemAvvenire 69-го Венеціанського кінофестивалю.

 

Численних призів удостоювалися і такі його фільми Ульріха Зайдля як «Ісус, ти знаєш», «Моделі» і «Тваринна любов». Його ігрова картина «Імпорт-експорт», де головну роль виконала українська актриса Катерина Рак, номінувався на «Золоту пальмову гілку» в Каннах в 2007 році.

 

Серед лекторів Літньої кіношколи ОМКФ-2013 також: продюсер Олександр Роднянський, сербський режисер Емір Кустуріца, живий класик чеського кіно режисер Іржі Менцель, нідерландський артхаусний режисер Йос Стеллінг, історик кіно з Німеччини Штефан Дресслер і легендарний голлівудський режисер і продюсер Роджер Корман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду