До ТСК, яка розслідуватиме напад на журналістів, увійшли Бондаренко, Горіна, Геращенко, Курпіль

3 Червня 2013
18625
3 Червня 2013
12:44

До ТСК, яка розслідуватиме напад на журналістів, увійшли Бондаренко, Горіна, Геращенко, Курпіль

18625
та інші народні депутати
До ТСК, яка розслідуватиме напад на журналістів, увійшли Бондаренко, Горіна, Геращенко, Курпіль

До Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня 2013 року у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 15 та розслідування інших фактів тиску на засоби масової інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів згідно з постановою парламенту ввійшли: від фракції Партії регіонів - Олена Бондаренко, Ірина Горіна; фракції Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» - Ірина Геращенко; фракції Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» - Степан Курпіль; фракції Всеукраїнське об'єднання «Свобода» - Андрій Іллєнко; фракції Комуністичної партії України - Олександр Зубчевський.

 

Нагадаємо, що головою ТСК обрано народного депутата Віталія Ярему (фракція Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина»), заступником голови - народного депутата України Андрія Пінчука (фракція Партії регіонів).

 

Відповідно до постанови, ТСК повинна розслідувати обставини: перешкоджання реалізації права громадян проводити мітинги під час проведення акції «Вставай, Україно!» у місті Києві 18 травня 2013 року; нанесення тілесних ушкоджень громадянам України; перешкоджання професійній діяльності журналістів та нанесення їм тілесних ушкоджень; неправомірної бездіяльності працівників правоохоронних органів.

 

Термін діяльності Тимчасової слідчої комісії - шість місяців з дня прийняття цієї постанови, тобто з 23 травня 2013 року.

 

«Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради України не пізніше одного місяця з дня прийняття цієї Постанови», - йдеться в документі.

 

Як писала «Детектор медіа», 4 червня відбудеться перше засідання ТСК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду