Активісти збирають підписи на захист «Левада-центру» від закриття

19:01,
27 Травня 2013
7000

Активісти збирають підписи на захист «Левада-центру» від закриття

19:01,
27 Травня 2013
7000
Активісти збирають підписи на захист «Левада-центру» від закриття

Російську соціологічну службу «Левада-центр» можуть закрити через звинувачення влади, у політичній діяльності організації. Про це йдеться в заяві директора «Левада-центру» Лева Гудкова, опублікованій на сайті організації.

 

Московська міжрайонна прокуратура звинуватила «Левада-центр» у порушенні закону «Про некомерційні організації». У застережені прокуратури від 15 травня, сказано, що «Левада-центр» отримує гроші від іноземних організацій. Також на думку наглядового відомства, соціологічна служба своїми публікаціями та виступами співробітників в ЗМІ формує громадську думку, беручи участь таким чином у політичному житті Росії.

 

У відповідь на рішення прокуратури Лев Гудков заявив, що іноземні гроші - це пожертвування, виграні на конкурсі гранти, а також плата за комерційні дослідження. За його словами, частка таких грошей у бюджеті «Левада-центру» складає всього 1,5-3 %.

 

Московська прокуратура вимагає зареєструвати соціологічний центр «іноземним агентом», що у майбутньому може вплинути на авторитет та ділову репутацію «Левада-центру».

 

На сьогодні організовано міжнародний збір підписів проти закриття «Левада-центру». Підтримати соціологічну службу можна підписанням петиції на сайті osteuropa.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду