На Каннському кіноринку  відбулась презентація українських проектів початкової стадії розробки

На Каннському кіноринку відбулась презентація українських проектів початкової стадії розробки

20 Травня 2013
19765
20 Травня 2013
18:36

На Каннському кіноринку відбулась презентація українських проектів початкової стадії розробки

19765
Серед них – повнометражний дебют Марини Вроди
На Каннському кіноринку  відбулась презентація українських проектів початкової стадії розробки
На Каннському кіноринку  відбулась презентація українських проектів початкової стадії розробки

Сьогодні, 18 травня в Українському національному павільйоні на кіноринку Каннського кынофестивалю відбулася презентація вітчизняних кінопроектів. Продюсери та режисери представили фільми початкової стадії розробки, повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.  

 

Презентацію відкрили глава Держкіно Катерина Копилова, генеральний директор МКФ «Молодість» Андрій Халпахчі, заступник директора Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко та представниця фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Катерина Засуха.

 

На захід Українського національного павільйону завітали іноземні та вітчизняні кінопрофесіонали, журналісти та кінокритики. Зокрема, відбірник кіно у Центральній та Східній Європі від Берлінського МКФ Ніколай Нікітін, режисер Арсен Готліб, генеральний директор Одеського МКФ Денис Іванов, кінокритик Алік Шпілюк та інші. 

 

 

 

 

 

Першими представили свій фільм «Толока» режисер Михайло Іллєнко та продюсер Пилип Іллєнко. Ідею фільму за віршем Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості» режиссер, за його словами, виношував 15 років.

 

Продюсер Ігор Савиченко представив проекти повнометражного дебюту «Степове» від володарки «Золотої пальмової гілки» у короткому метрі режисера Марини Вроди. Стрічку буде створено на умовах договору про копродукцію між Францією та Україною, підписаного на Каннському кінофестивалі в 2011 році.

 

Ще один проект, який презентував пан Савченко, - фільм Ігоря Подольчака «Доміно».

 

Режисер Руслан Батицький представив свій повнометражний дебют «Гроза». Тим часом короткометражна стрічка початківця «Уроки української» бере участь у каннському Short Film Corner поряд з 11-ма роботами інших українських режисерів. 

 

21 травня в Українському національному павільйоні відбудеться презентація проектів на стадії пост-продакшну. Уперше за 6 років роботи українського кінопредставництва у Каннах будуть презентовані три стрічки для дітей: анімаційний фільм «Микита Кожум'яка та вогняна квітка», «Іван Сила» Віктора Андрієнка, а також «Чарівні історії: еліксир доброти» Лілії Солдатенко.

 

Того ж дня відбудеться єдиний ринковий показ української стрічки «Легка мов пір'їнка» Андрія Рожена.

 

Каннський кінофестивальтТриватиме до 26 травня. Український павільйон працює на Кіноринку шостий рік поспіль. Як повідомляла «Детектор медіа», цьогоріч на кіноринку представлено 40 проектів та фільмів виробництва України. З їхнім переліком можна ознайомитися тут. Фінансування проекту Українського павільйону склало 800 тис. грн.

 

«Детектор медіа»

Фото надані прес-службою Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19765
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду