Міліція: БТР на масовий мітинг прибув розважати киян і гостей столиці

Міліція: БТР на масовий мітинг прибув розважати киян і гостей столиці

19 Травня 2013
20591
19 Травня 2013
13:28

Міліція: БТР на масовий мітинг прибув розважати киян і гостей столиці

20591
Міліція: БТР на масовий мітинг прибув розважати киян і гостей столиці
Міліція: БТР на масовий мітинг прибув розважати киян і гостей столиці
Фотокореспондент видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислав Содель та його дружина, журналістка 5-го каналу Ольга Сніцарчук під час інциденту з побиттям фотографували бійку, свідками якої вони стали. Бронетранспортера чи масових сутичок довкола місця інциденту вони не зауважили, уточнив у коментарі «Детектор медіа» пан Содель.
 
«Ми побачили, як чоловіки у спортивних костюмах повалили на землю і били чоловіка в одязі із символікою "Свободи", і почали це знімати. Інцидент відбувався між готелем Intercontinental та будівлею ГУ МВС Києва», - сказав фотокор.
 
Тим часом начальник відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Києва Ігор Михалко пояснив ТК, що БТР, який з порушенням правил дорожнього руху з`явився на Софіївській площі, прибув розважати киян і гостей столиці. «Це абсолютно безпечний демілітаризований транспортний засіб», - додав він. Відповідаючи на запитання, кому належить бронетранспортер і як у міліції реагуватимуть на те, що його водй порушував правила дорожнього руху, пан Михалко уточнив, що ці питання з`ясовує ДАІ. 
 
Нагадаємо, раніше журналіст Олександр Чаленко у своєму блозі на сайті «Української правди» заявив, що на журналістів напали «спортсмени з Білої Церкви, яких найняв депутат из фракції "Батьківщина"Андрій Іванчук». За версією пана Чаленка, спортсмени мали захищати акцію опозиції від супротивників. За версією пана Чаленка, коли свободівці почали громити бронетранспортер, «спортсмени» хотіли їх розігнати, а на журналістів напали, бо не зорієнтувалися в ситуації.  
 
Кореспондент газети «Коммерсантъ-Украина» Артем Скоропадський у своєму репортажі хронологію подій виклав наступним чином:
 
«...Основні ж бійки зав'язалися на вулиці Великій Житомирській вже після того, як основні заходи опозиції і влади, що проводила в Києві антифашистський мітинг, завершилися. Зіткненням передувала поява бронетранспортера (БТР), на борту якого було зображено моркву і на броні якого сиділи люди, одягнені в костюми кроликів. Порушуючи правила дорожнього руху, БТР рушив по вулиці, але його пересуванню спробували перешкодити активісти «Свободи», що перекрили вулицю. Через деякий час у будівлі Головного управління МВС в Києві з'явилася група молодих людей спортивного вигляду, які мовчки накинулися на націоналістів. При цьому співробітники міліції ніяк не відреагували на цей напад і не спробували запобігти йому. Під час бійки активісти, що напали на націоналістів, побили кореспондентку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і напали на фотокореспондента «Коммерсанта» Владислава Соделя. «Ми вже поверталися з акції, коли побачили, що якихось людей міліція взяла "в кільце". Ці спортсмени били хлопця, а поруч з ним валялася кепка з символікою "Свободи"»
  
Нагадаємо, Партія регіонів в інциденті звинуватила опозицію, яка не забезпечила безпеку журналістів під час мітингу. А народний депутат від Партії УДАР Ірина Геращенко припускає, що цей інцидент відбувся за сценарієм Партії Регіонів.
   
«Детектор медіа»
Фото - http://mvs.gov.ua 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20591
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
3988 дн. тому
Все вже зрозуміло. Досить триндіти. Готуйтеся до боротьби. Загартовуйте тіло й дух. Буде боляче. П.С. А куди гроші переказати Олі та Владу, хто підкаже?
Одесса
3988 дн. тому
"Антифашисты"-фашисты.За провокации с БТР организаторы и исполнители должны сесть и надолго.Понятно,что этого не будет.ПР,как обычно грамотно докажет что"унтер-офицерская вдова сама себя высекла",во всем виновата оппозиция.Незачем возглавлять оппозицию,если зубы не нравятся ПР,что то вэтом роде.м
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду