Визначено переможців IX Міжнародного телерадіофестивалю «Перемогли разом»

14 Травня 2013
14529
14 Травня 2013
19:37

Визначено переможців IX Міжнародного телерадіофестивалю «Перемогли разом»

14529
Визначено переможців IX Міжнародного телерадіофестивалю «Перемогли разом»

Дніпропетровська ОДТРК та Сумська ОДТРК отримали гран-прі IX Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм «Перемогли разом». Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Найвищу нагороду фестивалю Дніпропетровська ОДТРК  отримала за програму «Підземна цитадель гарнізону» (автори проекту - В.Чанглі ,Я.Жилкін). Кращою у конкурсі радіопрограм стала передача Сумської ОДТРК «Перевали Миколи Моренця» (автори О.Бабуров, Т.Заворотько).

 

Загалом телевізійне журі, яке очолювали гендиректор Донецької ОДТРК Олег Джолос та віце-президент Євразійської Академії телебачення і радіо Рустам Аріфджанов, визначило переможців у семи номінаціях:

 

- Номінація «Літопис великого подвигу»  - стрічка Всесвітньої служби «УТР» «Бабин Яр»

- Номінації «Цих днів не стихне слава» -   фільм «Брестська фортеця - герой!» (РУПРТЦ, ТРК «Брест», Білорусь).

- Номінація «Батьківщина. Честь. Обов'язок»  - програма «Сторінки історії» Донецької ОДТРК.

- Номінація «У війни не жіноче обличчя»  - документальна робота «Її звали Незабудка» (Національна ТРК Республіки Білорусь).

- Номінація «Естафета пам'яті» - проект  «Ешелони Перемоги» московської ТО.

 

Диплом у категорії «Розкинулось море широко отримала спільна робота Севастопольської РДТРК і МКДЦ «Будинок Москви в Севастополі» «Подвиг лідера «Ташкент».

 

У категорії «Спільні перемоги спадкоємців Великої Перемоги» перемогла  телеробота казахстанської телерадіокомпанії «КТК» «Продані душі».

 

Радіожурі під головуванням першого заступника гендиректора НРКУ Анатолія Табаченка визначило переможців у чотирьох номінаціях: 

 

- Номінація «Батьківщина. Честь. Обов'язок»  - цикл програм, присвячених Великій Перемозі російського радіо «Звезда».

- Номінація «Цих днів не стихне слава»  -   цикл програм «Голоси Перемоги» (Лідське телерадіооб'єднання, Білорусь).

- Номінація «У війни не жіноче обличчя» - робота журналістів Черкаської ОДТРК  «Їй пощастило бути з мамою».

- Номінація «Естафета Пам'яті»  - передача Національної радіокомпанії України «Інтерв'ю з минулого».

 

Також радіожурі присудило Диплом першого ступеня програмі Рівненської ОДТРК «Історія одного подвигу».

 

Журі визначило в конкурсі ще дві додаткові номінації:

-  Номінація «Легенда ефіру»  - нагороду вручено севастопольцю В.Мелянскому.

- Номінація «Кращий ігровий телевізійний фільм»  - перемогли казахстанські телевізійники з телесеріалом «Касим».

 

Відкритий показ фестивальних робіт відбувся у севастопольському кінотеатрі «Перемога». Переглянути їх наразі можна також на офіційному сайті фестивалю.

 

На церемонії закриття IX фестивалю оголошено про початок підготовки до наступного - ювілейного Х фестивалю «Перемогли разом». Орієнтовно відкриття фестивалю відбудеться 9 травня 2014 року на севастопольській площі Нахімова.

 

Нагадаємо, фестиваль «Перемогли разом» проходить на базі Севастопольської регіональної державної телерадіокомпанії уже дев'ятий рік поспіль. Його організаторами традиційно виступили Держкомтелерадіо, Міноборони, Севастопольська міськдержадміністрація та міська рада, Асоціація працівників ЗМІ України.

 

Участь у фестивалі взяли понад сто представників телерадіокомпаній, творчих об'єднань, студій із дев'яти країн - України, Росії, Казахстану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Литви та Китаю. Вони представили на розсуд міжнародного журі майже 200 робіт - телепрограми, ігрові та документальні фільми, телесеріали, повнометражні стрічки, радіонариси, інтерв'ю, музичні фільми.

 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду