В кінці травня стартує восьмий фестиваль «Дні польського кіно в Україні»

В кінці травня стартує восьмий фестиваль «Дні польського кіно в Україні»

14 Травня 2013
16188
14 Травня 2013
16:45

В кінці травня стартує восьмий фестиваль «Дні польського кіно в Україні»

16188
В кінці травня стартує восьмий фестиваль «Дні польського кіно в Україні»
В кінці травня стартує восьмий фестиваль «Дні польського кіно в Україні»

З 28 травня по 4 червня відбудеться кінофестиваль «Дні польського кіно в Україні». Проект, який вже восьмий рік поспіль демонструє українській публіці найвизначніші стрічки сучасного польського кіно, представляє Польський інститут у Києві. Про це повідомляє організаційний партнер фестивалю «Артхаус Трафік».

 

У цьому році в рамках кінофестивалю будуть показані вісім найкращих, різних за жанрами польських фільмів за останні два роки.

 

Відкриє  «Дні польського кіно» зворушлива сімейна трагікомедія «Мій велосипед» Піотра Тшаскальського, лауреата низки міжнародних відзнак, зокрема нагороди «Паспорт політики», а також трьох премій Берлінського кінофестивалю. Продюсер фільму Марта Ларисса Плучинська стане почесним гостем фестивалю та представить кінокартину київським глядачам у день відкриття.

 

До програми «Дні польського кіно в Україні» увійшли ще сім фільмів. Глядачі, зокрема, побачать мелодраму «Уяви лишень!» режисера-володаря призів Венеціанського МКФ Анджея Якімовського і драму «У темряві» режисера Аґнєшки Холланд, номінована на отримання премії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

 

Польща представить також два повнометражні ігрові дебюти - «Не соромлячись» Філіпа Марчевського та «Кріт» Рафаеля Лєвандовсього, документальну стрічку «Віртуальна війна» Яцека Блавута. Окрасою фестивалю буде романтична комедія режисера і актора Єжи Штура «Любовні історії», присвячена пам'яті його вчителя режисера Кшиштофа Кешльовського. Фільмом-закриттям фестивалю стане історична драма «Польська Сибіріада» Януша Заорського. Частина творчої групи стрічки теж завітає до Києва.

 

Цього року фестиваль сучасного польського кіно відбудеться у шести містах України - Києві, Вінниці, Сімферополі, Одесі, Донецьку та Харкові. Стрічки демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду