Автор «Нічного дозору» пише сценарій екранізації роману братів Стругацьких

Автор «Нічного дозору» пише сценарій екранізації роману братів Стругацьких

10 Травня 2013
16327
10 Травня 2013
14:00

Автор «Нічного дозору» пише сценарій екранізації роману братів Стругацьких

16327
Автор «Нічного дозору» пише сценарій екранізації роману братів Стругацьких
Автор «Нічного дозору» пише сценарій екранізації роману братів Стругацьких

Сценарій екранізації роману братів Стругацьких «Понеділок починається в суботу» пише група авторів на чолі Сергієм Лук'яненком, автором «Нічного дозору». Про це повідомляє «РиаНовости».

 

«Сценаристи вже написали пілотну серію і є арка 12-ти епізодів», - повідомив продюсер проекту Юсуп Бахшиєв.

 

Ініціатори проекту екранізації роману братів Стругацьких шукають партнерів, які б змогли допомогти у фінансуванні зйомок. На думку творців, бюджет проекту буде великим, адже фільм потрібно буде знімати із багатьма спецефектами.

 

«Екранізація Стругацьких у будь-якому випадку буде масштабною. «Понеділок» - настільки хуліганська книга, що зробити її без масштабних спецефектів не вийде. Щука, що розмовляє, кіт Баюн, русалка на гілках з'являться тільки в одній першій серії - «Метушня навколо дивана». Буде такий бюджет, що поки страшно уявити», - говорить пан Бахшиєв.

 

Головною проблемою постановки продюсер вважає підбір акторів на головні ролі. У цій справі Юсуп Бахшиєв планує відштовхуватися від  уподобань аудиторії, особливо молодої. 

 

«З другим планом - простіше, там зіграють наші майстри. На роль Крістобаля Хунти можна було б запросити Сергія Шакурова. Він, думаю, погодиться із задоволенням. Мішу Єфремова можна запросити на роль професора Вибігалло», - припустив пан Бахшиєв.

 

Після завершення  роботи над екранізацією «Понеділок починається в суботу» продюсер планує взятися за роман «Потрібна вільна планета» Кіра Буличова.

 

У 2000 році Юсуп Бахшиєв звертався до творчості Бориса Стругацького з метою купити права на екранізацію «Населений острів», але ціна, яку виставив письменник, виявилася для продюсера зависокою. Тому він зайнявся екранізацією «Посередника» Олександра Леонова.  Фільм повинен вийти ближче до осені на російському телеканалі СТС.
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16327
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду