Оператора Lenta.doc затримали в Москві за зйомку акції на підтримку в’язнів «Болотної справи»

6 Травня 2013
8310
6 Травня 2013
12:23

Оператора Lenta.doc затримали в Москві за зйомку акції на підтримку в’язнів «Болотної справи»

8310
Оператора Lenta.doc затримали в Москві за зйомку акції на підтримку в’язнів  «Болотної справи»

Сьогодні, 6 травня, оператора Lenta.doc Дмитра Кувалдіна затримали на Новому Арбаті в Москві за зйомку акції, що була присвячена минулорічним сутичкам між поліцією та демонстрантами на Болотній площі російського столиці. Про це повідомляє Лента.ру.

 

Видання пише, що Дмитро Кувалдін знімав розгортання банеру на одному з багатоповерхових будинків. Активісти акції вивісили банер на захист заарештованих у «Болотній справі».

 

Один з авторів проекту Олександр Расторгуєв  написав у twitter, що Кувалдіна доставили у поліцейський відділок «Арбатський» і хочуть вилучити  в оператора камеру.

 

У поліції Ленте.ру заявили, що журналіст буде свідком у адміністративній справі. За словами старшого дільничного Максима Захарова, оператора відпустять після того, як з нього візьмуть пояснення. Як зазначив поліцейський, камеру у Кувалдіна відбирати не будуть.

 

Банер із закликом звільнити заарештованих фігурантів «Болотної справи» з'явився на багатоповерховому будинку вранці 6 травня. Його вивісили активісти Сева Чагаєв і Максим Санніков. Розтяжка висіла близько півгодини, після чого її затягнули у вікно пилососом. За різними даними, це зробив один з мешканців або співробітник управляючої компанії. Активістів, які вивісили банер, не затримували.

 

У «Болотній справі»  про масові заворушення фігурує близько 30 осіб. Двоє з них, які визнали свою провину, вже засуджено.

 

«Lenta.doc» - документальний проект Лента.ру, який виходить з січня 2013 рік. Над ним працює команда, яка робила проект «Срок», запущений в травні 2012 року. Авторами є Олександр Расторгуєв, Павло Костомаров та Олексій Пивоваров. У рамках проекту оператори знімають суспільно-політичні події. Крім того, в проекті виходили замальовки з життя опозиції та інтерв'ю з активістами та громадськими діячами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8310
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
MAK
3979 дн. тому
ЕВГЕНИЙ ЧЕРНЯК: МОЙ ТАЙНЫЙ ВЫЗОВ ВЛАСТИ КАК Я ХОТЕЛ СТАТЬ ЗАПОРОЖСКИМ БЕРЕЗОВСКИМ http://goloschernyakazp.com
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду