Опозиція спробувала пояснити, чому не реагувала на конфлікт на ТВі

Опозиція спробувала пояснити, чому не реагувала на конфлікт на ТВі

30 Квітня 2013
20131
30 Квітня 2013
15:44

Опозиція спробувала пояснити, чому не реагувала на конфлікт на ТВі

20131
Опозиція спробувала пояснити, чому не реагувала на конфлікт на ТВі
Опозиція спробувала пояснити, чому не реагувала на конфлікт на ТВі

Політична партія «УДАР», голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко та депутат від «Батьківщини» Леся Оробець зробили заяви і прокоментували конфлікт на телеканалі ТВі, що почався 23 квітня і який призвів до звільнення 30 журналістів каналу. Про це пише «Українська правда», посилаючись на тексти заяв.

 

У заяві «УДАРу» зокрема йдеться про те, що дії нового керівництва ТВі свідчать про знищення телеканалу у форматі незалежного ЗМІ.

 

«За нібито господарським конфліктом не приховати дій і мети знищити ТВі як канал, що заважає владі пропагувати міфічне "покращення". За нецивілізованою зміною керівництва далі йде спроба змінити творчий колектив, який працював за журналістськими стандартами», - вказано у заяві партії.

 

«Тому всі запевнення про продаж каналу іноземним бізнесменам та відсутність політичного підґрунтя не викликають довіри. Ситуація навколо телеканалу стала і своєрідною люстрацією окремих журналістів та менеджерів, зокрема, і колишніх», - переконані у партії.

 

Голова Комітету свободи слова, депутат від «Батьківщини» Микола Томенко заявляє, що нове керівництво ТВі відмовилося від «реального переговорного процессу», і це призвело «не до поразки тих журналістів, що звільнилися, а до поразки принципів свободи слова на каналі». На його думку, останній події та звільнення журналістів ТВі серйозно вдарить по репутації каналу.

 

Вихід із ситуації Микола Томенко бачить у переговорах і компромісі із журналістським колективом ТВі: «Керівництво ТВі повинне знайти мужність та піти на компроміс із журналістами, щоб повернути на телеканал популярні програми та їхніх ведучих».

 

Нардеп від «Батьківщини» Леся Оробець в ефірі програми «Свободи слова» на ICTV заявила, що опозиція відсторонилася від конфлікту навколо телеканалу ТВі і назвала причини тривалої відсутності реакції на події: «На ТВі справді особлива атмосфера. Там працюють люди, яких справді поважаєш. Це коли щаслива подружня пара ошелешує тебе новиною, що вони розлучаються, і кожен починає виливати шар бруду один на одного». Тож, за словами пані Оробець, опозиція не реагувала через прагнення дати можливість колективу ТВі самостійно вирішити проблеми.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк офіційно звернувся до народного депутата від «Батьківщини» Миколи Княжицького «як до чесного журналіста та відповідального парламентаря вийти з корпоративного конфлікту навколо телеканалу ТВі».

 

26 квітня опозиційні партії виступили із заявою, у якій висловили свою стурбованість щодо збереження редакційної політики ТВі і заявили про свою підтримку страйку журналістів каналу та виконання їх вимог. Як відомо, новий менеджмент ТВі проігнорував цю заяву.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20131
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду