Юрій Луценко заявив, що опозиціонер Княжицький «освятив» розгром ТВі

Юрій Луценко заявив, що опозиціонер Княжицький «освятив» розгром ТВі

29 Квітня 2013
19782
29 Квітня 2013
23:45

Юрій Луценко заявив, що опозиціонер Княжицький «освятив» розгром ТВі

19782
Юрій Луценко заявив, що опозиціонер Княжицький «освятив» розгром ТВі
Юрій Луценко заявив, що опозиціонер Княжицький «освятив» розгром ТВі

Екс-міністр МВС Юрій Луценко прокоментував сьогодні у своєму Facebook заяву про звільнення 32 співробітників ТВі. На його думку, у ситуації на каналі винен народний депутат від опозиції і екс-генеральний директор ТВі Микола Княжицький.

 

«Сьогоднішній фінал історіі з TVi на жаль підтвердила, що ми живемо в краіні, де все живе, чесне, яскраве не має шансу на розвиток. Загальні правила дефективноі системи поглинають або знищують здорові паростки. Перш за все шкода колектив. Із його звільненням вже не буде того каналу, якому вірили люди і якого боялася влада. Сподіваюся, що кращі журналісти каналу знайдуть сили і можливості залишитися разом», - прокоментував політик рішення журналістів ТВі звільнитися з каналу.

 

Юрій Луценко також підтвердив, що імідж опозиційних політичних сил зазнав втрат:
«Шкода за знову зіпсований імідж опозиціі, депутат якої М Княжицький освятив розгром каналу. Молоде дарування, яке прибуло на TVi лише підкреслило комічність і трагічність буфонади- похорону колись вільного телеголосу».

 

Вихід із ситуації політик бачить у створенні телебачення, яке було б незалежне від державі і від бізнесу.

 

«Висновок : щоб мати нову якість вільного телебачення недостатнім є зібрати кращих журналістів. Треба ще припинити офшорні реєстраціі, підкилимні опціони і т д.  Хочемо мати справді вільне ТБ - мусимо зробити незалежне від держави і бізнесу громадське ТБ. Все інше - ненадійний ерзац. Це ж стосується і держави вцілому. Хочемо вільноі краіни - маємо зламати нинішню олігархічну систему», - зазначив Юрій Луценко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», страйкуючі журналісти телеканалу ТВі прийняли рішення піти з каналу. Відповідну заяву профспілка журналістів ТВі оприлюднила увечері 29 квітня. Під заявою наразі підписалися 32 співробітники каналу, закрема провідні журналісти Мустафа Найєм, Роман Недзельський, Юлія Банкова, Андрій Сайчук, Анастасія Станко.

 

Нагадаємо, що 29 квітня на ТВі вперше з початку конфлікту на каналі вийдуть в ефір новини, які має вести Юлія Литвиненко, а готують їх залучені журналісти. Новий керівник інформаційного мовлення ТВі Єгор Чечеринда повідомив «Детектор медіа», що канал залучає нових людей, бо планує розширити інформаційне мовлення і зробити кілька випусків новин замість одного. Він також запевнив, що каналу потрібні й ті, хто страйкує, і ТВі зацікавлений у їх поверненні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19782
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дидюк
4013 дн. тому
Луценко нібито правий у критиці, але підозрілий у висновках. Яке громадське телебачення? Хто й як його створить? Після Помаранчової революції карт-бланш на створення ГромТБ дали польовому командирові Стецьківу, соратникові Луценка (тоді вже - міністра МВД). Причому на базі державного ТБ! Той "не витримав лихої долі" - подав у відставку. Сьогодні Стецьків - знов соратник Луценка. З цього виникає підозра, що Луценко й Стецьків навряд чи можуть зарадити у цьому питанні навіть як експерти.
YNY
4013 дн. тому
Влада під завісою корпоративних розборок знищила незалежний канал. Опозиція цьому посприяла: активно (Княжицький), пасивно (Томенко, який не зайняв належної позиції, хоча мав би за посадою) і "Фронт змін", якй хотів, як виглядає, "вирішити питання" кулуарно з вигодою для себе.
Глядач
4013 дн. тому
А де ж Гайдукевмч? Зрадив ?Щось не видно у списку.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду