Княжицький запевнив Яценюка, що виходить із конфлікту навколо ТВі

29 Квітня 2013
17621
29 Квітня 2013
15:38

Княжицький запевнив Яценюка, що виходить із конфлікту навколо ТВі

17621
Княжицький запевнив Яценюка, що виходить із конфлікту навколо ТВі

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк офіційно звернувся до народного депутата від «Батьківщини» Миколи Княжицького «як до чесного журналіста та відповідального парламентаря вийти з корпоративного конфлікту навколо телеканалу ТВі». Про це йдеться на сайті «Батьківщини»

 

Арсеній Яценюк звернувся до Миколи Княжицького з проханням дати можливість власникам остаточно поставити крапку в питанні власності на цей телеканал, а журналістам захистити свої права й право одного з незалежних телеканалів говорити правду в Україні.

 

Арсеній Яценюк зазначив, що для нього як для політика право власності на телеканал не є визначальним - найголовніше, чи може бути телеканал незалежним, а журналістський колектив реалізувати право на свободу слова: «У цивілізованому світі зміна власника не тягне за собою зміну редакційної політики ЗМІ. На жаль, не так є в Україні, де стало практикою, коли разом зі зміною власника правда змінюється на брехню. Конфлікт на телеканалі має бути вирішений у прозорий та справедливий спосіб. Можливо, із залученням незалежних «арбітрів», яких визначить журналістський колектив».

 

Як йдеться у заяві, Микола Княжицький у відповідь запевнив Арсенія Яценюка, що виходить із конфлікту навколо ТВі до остаточного його вирішення.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», сьогодні 29 квітня, Микола Княжицький запевнив представників іноземних держав у тому, що співробітники каналу працюють у штатному режимі. Редакція ТВі за його словами, зараз працює над розширенням власного виробництва, збільшенням кількості авторських програм.

 

Нагадаємо, 23 квітня на сайті каналу ТВі з'явилося повідомлення про те, що генеральним директором призначено Артема Шевченка, а новим інвестором став американський бізнесмен українського походження Олександр Альтман. Багаторічний інвестор ТВі Костянтин Кагаловський і гендиректор Наталія Катеринчук заявили про рейдерське захоплення каналу, при цьому пан Кагаловський пообіцявповернути собі актив.

 

23 квітня журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками каналу. 24 квітня вони створили осередок профспілки і оприлюднили свої вимоги. Серед них - розірвати трудовий договір із новим керівником Артемом Шевченком і керівником ТОВ «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі) Олегом Радченком, призначити в. о. керівників до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу в суді, оприлюднити прозору структуру власності ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара, не змінювати сітки мовлення та не втручатися в професійну діяльність журналістів тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17621
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду