Томенко попросив юнкорів активніше розвивати історичну та просвітницьку журналістику

26 Квітня 2013
15425
26 Квітня 2013
16:37

Томенко попросив юнкорів активніше розвивати історичну та просвітницьку журналістику

15425
У нас дуже багато журналістів за професією і мало журналістів за покликанням – впевнений нардеп
Томенко попросив юнкорів активніше розвивати історичну та просвітницьку журналістику

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до юнкорів з проханням активно розвивати такі напрямки журналістики, як історична та просвітницька журналістика. Про це він сказав 26 квітня під час прес-конференції у Миколаєві, де підбивалися підсумки XVI Міжнародного конкурсу шкільних медіа, повідомляє персональний сайт пана Томенка.

 

«Сьогодні, коли ми знімаємо цикл програм "7 чудес України", де розповідаємо про унікальні історичні, архітектурні та природні місця України, виявляється, що загально в нашій державі такий напрямок не модний, і немає запиту на подібний продукт, хоча суспільство хотіло би більше бачити змістовних та ціннісних речей від журналістики, а не лише репортерство чи скандали. А тому для того, щоб працювати в історичній чи так званій просвітницькій журналістиці, необхідно не лише знати Україну, а і любити її», - зазначив Микола Томенко.

 

«Надзвичайно приємно, що в Миколаєві є група ентузіастів, яка співпрацює з майбутніми журналістами, юнкорами, і це дуже важливо, бо журналістика - це спеціальний напрямок, оскільки сьогодні у нас дуже багато журналістів за професією і мало журналістів за покликанням», - зауважив голова Комітету.

 

За його словами, майбутнє журналістики полягає в тому, щоб в цій сфері працювали люди, які де-юре обрали журналістську професію і при цьому де-факто для них це було би їхнім покликанням.

 

Нагадаємо, 2013 року у Міжнародному конкурсі шкільних медіа (у минулому - Національний конкурс шкільних газет) для участі у конкурсі було подано 3217 конкурсних робіт юнкорів з 820 навчальних закладів України, Росії, Болгарії, Польщі, Грузії, Молдови, Греції, Білорусі та ін. Щороку у ньому беруть участь газети, теле-, фото-, радіорепортажі шкіл, ліцеїв, гімназій, професійно-технічних навчальних закладів зі всієї України та інших країн світу.

 

Організаторами Міжнародного конкурсу шкільних медіа є Національна спілка журналістів України, Національна академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України, Коледж преси і телебачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15425
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду