Лідери опозиційних партій зробили заяву щодо ситуації на каналі ТВі

26 Квітня 2013
16759
26 Квітня 2013
10:06

Лідери опозиційних партій зробили заяву щодо ситуації на каналі ТВі

16759
Лідери опозиційних партій зробили заяву щодо ситуації на каналі ТВі

Cьогодні, 26 квітня, лідери трьох опозиційних парламентських партій оприлюднили заяву щодо ситуації, що склалася довкола телеканалу ТВі. Про це йдеться на сайті каналу.  

 

Опозиційні політики зазначили, що конфлікт на ТВі може призвести до змін в інформпросторі України, адже канал, на їх думку, «займав об'єктивну та незаангажовану позицію, транслював в ефір телепрограми, де критично оцінювалася діяльність різних політичних сил: як провладних, так і опозиційних».

 

З огляду на це опозиційні партії висловлюють своє стурбованість щодо збереження редакційної політики ТВі і заявляють про свою підтримку страйку журналістів каналу та виконання їх вимог.

 

На думки опозиції, задля вирішення конфлікту необхідно розкрити інформацію, хто на даний час є кінцевим власником ТВі: «Ми також вважаємо, що потрібно негайно оприлюднити інформацію щодо кінцевого власника ТВі та структуру власності цієї телерадіоорганізації».  

 

Від імені опозиційних фракцій у Верховній Раді заяву підписали керівник фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк,  керівник фракції ПП «УДАР Віталія Кличка» Віталій Кличко, керівник фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

 

«Детектор медіа» друкує повний текст заяви:

 

«23 квітня 2013 року на телеканалі ТВі відбувся конфлікт, який може призвести до суттєвих змін в інформаційному просторі України. Телеканал ТВі є одним із небагатьох засобів масової інформації, в повсякденній роботі якого втілювалися принципи свободи слова, право громадян на отримання достовірної та неупередженої інформації. ТВі займав об'єктивну та незаангажовану позицію, транслював в ефір телепрограми, де критично оцінювалася діяльність різних політичних сил: як провладних, так і опозиційних. Саме за це ТВі дивилася, цінувала та підтримувала численна глядацька аудиторія.  

 

Тому для нас, як і для всього суспільства, вкрай важливим є збереження такої редакційної політики телеканалу. Ми підтримуємо вимоги страйкуючих журналістів щодо ухвалення Редакційного статуту, який би унеможливив тиск на журналістів, втручання в їхню професійну діяльність, зняття програм з ефіру та політичну цензуру на телеканалі.

 

Ми також вважаємо, що потрібно негайно оприлюднити інформацію щодо кінцевого власника ТВі та структуру власності цієї телерадіоорганізації.  

 

Переконані, що у цивілізованому правовому вирішенні конфлікту зацікавлені всі: журналісти, інвестори, власники, а найбільше - українські громадяни, які в умовах нинішнього авторитарного режиму потребують об'єктивної та незаангажованої інформації.  

 

Керівник фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк

Керівник фракції ПП «УДАР Віталія Кличка» Віталій Кличко

Керівник фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок»

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко попросив не транслювати його пізнавальні програми на період, поки не будуть реалізовані вимоги журналістів.Від ефіру на ТВі відмовився також нардеп Анатолій Гриценко.

 

Нагадаємо, 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йшлося, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналуВін заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Тим часом екс-директор каналу, нардеп Микола Княжицький виступив на підтримку нового інвестора і менеджменту й наполягає на легітимності змін.

 

На каналі почались звільнення журналістів: було звільнено журналіста Павла Шеремета і закрито його програму. Керівник новинного мовлення ТВі Роман Недзельський отримав «кадрове попередження» від нового керівництва.

 

Страйк журналістів ТВі підтримали НМПУ, МФЖ і ЄФЖ, рух «Стоп цензурі!» розцінює  події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16759
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду