Сергія Тримбача знову обрали головою Спілки кінематографістів України

24 Квітня 2013
16374
24 Квітня 2013
18:08

Сергія Тримбача знову обрали головою Спілки кінематографістів України

16374
За нього проголосував 401 з 415 делегатів з’їзду
Сергія Тримбача знову обрали головою Спілки кінематографістів України

Сергія Тримбача 23 квітня на черговому VI (XII) з'їзді Національної спілки кінематографістів України знову було обрано головою. За нього проголосував 401 з 415 делегатів з'їзду. Цю інформацію він підтвердив «Телекритиці» особисто.

 

За словами Сергія Тримбача, на з'їзді відбулося очікуване протистояння молодшого і старшого покоління. «Кілька режисерів старшого покоління виступили з різкими оцінками робіт молодих, головним чином вони апелюють до альманаху "Україна, гудбай", зазначаючи, що це повна чорнуха, аморальність, безкультурність», - сказав пан Тримбач.

 

Сергій Тримбач повідомив, що в Спілці створено об'єднання молодих кінематографістів, яке очолив 27-річний режисер Руслан Батицький. «Молоді вийшли на сцену і сказали: "Ось ми є, подивіться на нас. Ми не тільки є, ми й будемо. Любите ви нас, чи ні, але ми будемо». Це було доволі ефектно. Для мене це природній процес. Дитина, коли народжується на світ, кричить. І взагалі для молоді властиво хуліганити», - зазначив голова.

 

Він повідомив, що це протистояння керівництво хоче перевести в діалог. «Ми хочемо відкрити при Спілці клуб, який назвемо "Гамбурзький рахунок", на засіданнях якого старші режисери не просто критикуватимуть молодих, а передаватимуть досвід, зазначатимуть конкретно, що, на їх думку, молодь робить не так. Тоді це буде продуктивний діалог. Можливо, порівняємо дебюти тодішні і теперішні», - зауважив Сергій Тримбач.

 

У планах Спілки - дієво впливати на політику держави в сфері кінематографу. За зразок пан Тримбач запропонував взяти позитивний досвід Польщі, яка 8 років тому організувала «Польський кіноінститут», який поєднує зусилля держави і громадськості.

 

Серед гостей з'їзду були міністр культури Леонід Новохатько, голова парламентського комітету з питань культури В'ячеслав Кириленко. «Був діалог громадських організацій і державних структур. В цьому процесі з'їзд подарував позитивні імпульси», - зауважив пан Тримбач.

 

За словами голови, делегати з'їзду дуже неоднозначно оцінили роботу Держкіно на чолі з Катериною Копиловою. Були як позитивні, так і негативні оцінки. «А загалом була нормальна дискусія, з'їзд пройшов у більш-менш робочій обстановці», - сказав голова Спілки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду