Микола Томенко: Cитуація на ТВі не виглядає як цивілізована зміна керівництва

23 Квітня 2013
18991
23 Квітня 2013
15:40

Микола Томенко: Cитуація на ТВі не виглядає як цивілізована зміна керівництва

18991
Найважливіше завдання, яке стоїть перед нами, - це зберегти журналістський колектив і редакційну політику каналу
Микола Томенко: Cитуація на ТВі не виглядає як цивілізована зміна керівництва

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що на його думку, те, що відбувається на ТВі, не виглядає як цивілізована зміна керівництва.

 

«Те, що відбувається на каналі, ззовні не виглядає як цивілізована зміна керівництва, - сказав Микола Томенко. - Якщо відбулася зміна власника, то варто було б презентувати не лише документ про це, а й стратегію розвитку. А також представити команду, з якою новий власник буде робити канал. Щодо фінансово-юридичних та інших аспектів, коментувати ситуацію поки що важко. Ми відслідковуємо ситуацію. В разі необхідності будемо вживати якихось заходів».

 

За словами народного депутата, головне завдання сьогодні - зберегти на українському телевізійному ринку інформаційний і, значною мірою, суспільний канал, яким є ТВі.

 

«Фактично сьогодні тільки на ТВі є можливість провести реальні політичні дискусії, запросити громадських активістів чи лідерів громадської думки. Там достатньо велика частина ефірного часу присвячується просвітницьким та іншим проектам. Ще раз підкреслю, що найважливіше завдання, яке стоїть перед нами, - це зберегти журналістський колектив і редакційну політику каналу, бо це поодинокий канал в країні, який може дозволити собі таку велику кількість програм інформаційного, політологічного, експертного, громадського спрямування», - зауважив Микола Томенко.

 

Нагадаємо, раніше член Комітету з питань свободи слова Юрій Стець зазначив, що на ТВі не бізнес-конфлікт, а політичні розбірки.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  23 квітня о 10.39 на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду