23-24 квітня - Київський міжконфесійний форум

22 Квітня 2013
15089
22 Квітня 2013
12:40

23-24 квітня - Київський міжконфесійний форум

15089
23-24 квітня  - Київський міжконфесійний форум

23-24 квітня відбудеться Київський міжконфесійний форум, у якому візьмуть участь духовні лідери християнства, ісламу, іудаїзму, буддизму, індуїзму, а також політичні, громадські і культурні діячі, експерти та вчені з більш, ніж 20 країн світу, Мета - обговорення зростаючої ролі віри в світі.

 

Форум стане платформою для розгляду таких феномени нашого часу, як вплив релігії на сучасні революції та взаємодія глобальної економічної кризи з вірою. На конференції, яка проходить за підтримки Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії та Українського єврейського комітету, будуть представлені погляди видатних релігійних діячів в рамках цьогорічної теми: «Релігія та її роль у політиці, сучасній державі та уряді».

 

Конференція відбудеться в готелі «Фермонт Гранд Готель» (вул.Набережно-Хрещатицька, 1, Київ) та будинку Верховної Ради України (вул.Грушевського, 5). Відомі українські та американські політологи і  журналісти - Віталій Портніков, Кость Бондаренко і Шай Франклін проведуть сесії, де будуть обговорюватися такі теми, як «Помірний фундаменталізм. Сучасні підходи», «Плюралізм: різні сторони віри» та «Релігія, жінка і політичні зміни: що зараз відбувається?». Спеціальна сесія 24 квітня 2013 року у Верховні Раді буде присвячена темі «Державне втручання в релігійні практики».

 

В період двох днів програма конференції розгляне різні дотичні аспекти релігії, політики і держави. У Форумі візьмуть участь ряд найважливіших релігійних фігур, політиків та експертів, зокрема Блаженніший Теофіл III, Патріарх Єрусалима, пані Фатма Гарбі,  член Національної Асамблеї Тунісу, віце-президент комітету з прав людини та зовнішніх відносин, пан Зеєв Елькін, заступник Міністра закордонних справ Ізраїлю, єпископ Сирійської церкви Мар Тома Ісаак Мар Філоксенос (Індія), президент Всесвітньої ради християн та євреїв пані Дебора Вейсман та багато інших.

 

В рамках конференції вперше відбудеться нагородження почесною відзнакою, заснованою Форумом, за толерантність і зусилля для підтримки злагоди в суспільстві - «Кришталевий Ной»

 

Вже третій рік поспіль головна ідея  Київського міжконфесійного форуму - звернення до релігійних осередків всього світу з посланням толерантності і надії на мир, де перемагає діалог та взаєморозуміння.

 

Для акредитації звертайтесь за тел. (044) 284 19 08  і  095 698 12 87

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Оргкомітет Форуму
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15089
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду