Агентство Reuters заявило, що публікація некролога Джорджу Соросу була помилкою

20 Квітня 2013
4409
20 Квітня 2013
12:18

Агентство Reuters заявило, що публікація некролога Джорджу Соросу була помилкою

4409
Агентство Reuters заявило, що публікація некролога Джорджу Соросу була помилкою

Британське інформаційне агентство Reuters вибачилося за публікацію некролога мільярдерові Джорджу Соросу. Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на офіційне вибачення, опубліковане на сайті агентства.

 

У заяві йдеться, що агентство Reuters опублікувало підготовлений заздалегідь некролог 82-річному мільярдерові помилково. «Представник Джорджа Сороса заявив, що фінансист, який зараз проживає у Нью-Йорку, знаходиться в доброму здоров'ї», - повідомив Reuters.

 

В агентстві помітили також, що шкодують про те, що трапилося.

 

Некролог довжиною в тисячу слів був опублікований на сайті Reuters ввечері в четвер 18 квітня. Текст провисів близько півгодини, після чого був вилучений.

 

У некролозі розповідалося про фінансову кар'єрі Сороса, а також відзначалися заслуги мільярдера у сфері благодійності. При цьому на місці дати смерті і віку загиблого були залишені пробіли. 

 

«Джордж Сорос помер ХХХ у віці ХХХ років. Він був хижим і дуже успішним фінансистом, який парадоксальним чином роками критикував ліберальний капіталізм, котрому сам і завдячував своїми мільйонами», - таке повідомлення було опубліковано на сайті інформаційного агентства, повідомляє Forbes.



«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4409
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду