В Одесі відмовили у показі фільму «Відкритий доступ», розцінивши його як політичний захід

17 Квітня 2013
19466
17 Квітня 2013
16:25

В Одесі відмовили у показі фільму «Відкритий доступ», розцінивши його як політичний захід

19466
В  Одесі відмовили у показі фільму «Відкритий доступ», розцінивши його як політичний захід

19 квітня у Одесі мали відбутись показ  та обговорення документального фільму-альманаху «Відкритий доступ». Захід був запланований у «Коворкинговому просторі» за адресою вул. Грецька, 1а. Сьогодні, 17 квітня, продюсер альманаху «Відкритий доступ»  Аксиня Куріна повідомила «Детектор медіа», що кафе відмовило організаторам у наданні приміщення.

 

За словами пані Куріної, адміністрація кафе назвала підставою для зриву заходу те, що вона розцінює показ фільму «Відкритий доступ» та зустріч з журналістами як політичний захід.

 

Про деталі переговорів із адміністрацією кафе «Детектор медіа» розповіла керівник напрямку доступу до публічної інформації Партнерства «Новий громадянин» Аліса Рубан: «Спочатку ми все погодили з цим простором і навіть  розіслали анонси про захід із зазначеною адресою, а сьогодні менеджери з нами зв'язались і сказали, що не зможуть прийняти у себе цей захід за умовами ліцензії кафе. Відповідно до цієї ліцензії,  у мережі  «Коворкинговий простір» не проводяться політичні та релігійні заходи».

 

Пані Рубан  додала, що організаторам кіноперегляду в Одесі не вдалося переконати «Коворкинговий простір», що даний захід присвячений захисту прав людини, а не політичним питанням. «Фільм стосується кожного незалежно від партії чи віри, він про права людини. Шкода, що до нас так і не прислухались».

 

Також Аліса Рубан повідомила, що показ фільму в Одесі відбудеться в зазначений час, але у іншому місці, про яке повідомлять згодом. «Ми отримали багато телефонних дзвінків та пропозицій допомогти у організації цього кіноперегляду. Спочатку навіть була ідея провести кінопоказ під відкритим небом», - додає пані Рубан.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19466
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду