За державної підтримки в Україні у цьому році знімуть 69 кінострічок

10 Квітня 2013
15345
10 Квітня 2013
18:05

За державної підтримки в Україні у цьому році знімуть 69 кінострічок

15345
За державної підтримки в Україні у цьому році знімуть 69 кінострічок

В 2013 році планується завершити виробництво більше 10 повнометражних художніх фільмів, 20 серій анімаційних проектів і 39 документальних стрічок, які знімаються при фінансовій підтримці держави. Про це заявила глава Держкіно України Катерина Копилова на прес-конференції «Стратегія розвитку вітчизняного кінематографу. Відновлення та популяризація національної кінокласики, міжнародне співробітництво», що відбулась 9 квітня.

 

За словами глави Держкіно, в 2012 році із закладених в держбюджеті 163 млн грн. було профінансовано виробництво на суму 137, 4 млн грн. Нагадаємо, в Держбюджеті на 2013 закладено 141,4 млн грн. на програму «Виробництво та розповсюдження національних фільмів». На сьогоднішній день загальний бюджет фільмів, включених до «Програми кіновиробництва на 2013-2014 роки» становить 1 млрд 134 млн грн. з них 574 млн грн. - гроші продюсерів, а 560 млн грн. - держави. Ці гроші підуть на виробництво 62 художніх, 28 документальних та 18 анімаційних фільмів.

 

При цьому Держкіно не може фінансувати підготовку кінопроектів. «Сьогодні ми не можемо допомогти в розробці проектів, тобто законодавством не передбачено виділення грошей на підготовчий етап кіновиробництва:  написання сценарію, його редагування і ці витрати повністю лягають на плечі виробничої компанії», - зазначила пані Копилова.

 

Держкіно продовжить практику промоушену дебютних короткометражних художніх фільмів і восени 2013 року планує випустити нову добірку під загальною назвою «Українська нова хвиля».

 

Серед інших проблем, які існують в українському кінематографі, Катерина Копилова назвала брак кінозалів: тільки в 106 з 490 районних центрів є працюючі кінотеатри. Всього в Україні, за даними Держкіно, налічується 400 кінозалів. На думку відомства, в ідеалі на 20 тисяч українців повинен працювати один кінозал.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15345
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду