9 квітня – прес-конференція Держкіно про стратегії розвитку українського кінематографу

4 Квітня 2013
16417
4 Квітня 2013
13:11

9 квітня – прес-конференція Держкіно про стратегії розвитку українського кінематографу

16417
9 квітня – прес-конференція Держкіно про стратегії розвитку українського кінематографу

9 квітня відбудеться прес-конференція на тему «Стратегія розвитку вітчизняного кінематографу. Відновлення та популяризація національної кінокласики, міжнародне співробітництво».

 

Захід пройде о 12.00 в «Укрінформі» (вул. Богдана Хмельницького, 8/16, ст. метро «Театральна»)

 

Спікери - голова Державного агентства України з питань кіно  Катерина Копилова; начальник управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Державного агентства України з питань кіно Станіслав Притула; заступник генерального директора Національного центру Олександра Довженка, член Експертної комісії з  питань   кінематографії Іван Козленко.

 

У 2011 році розпочався процес структурної перебудови, спрямований на відродження національного кінематографу, створення належних правових і економічних умов для розвитку кіномистецтва в ринкових умовах. Завданням Уряду та Держкіно сьогодні є реформування галузі з урахуванням досвіду європейських кінодержав.

 

Серед завдань, реалізованих Агентством за цей час - отримання рекордного для незалежної України бюджету кіногалузі, впровадження податкових канікул для виробників національного кінопродукту, вихід вітчизняних кінопроектів на європейський ринок ко-продукції, початок програми відновлення та популяризації національної кінокласики, відновлення прокату вітчизняного кіно в українських кінотеатрах, успішна фестивальна історія підтриманих державою фільмів.

 

Головне досягнення - запровадження нової системи конкурсного відбору кінопроектів на отримання державного фінансування, яка є першим кроком на шляху переходу до продюсерської системи кіновиробництва. Завдяки цьому до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів сьогодні включено більше 100 кінопроектів, протягом 2012 року завершено виробництво 11 ігрових фільмів; 9 неігрових фільмів; 37 серій анімаційних серіалів; закінчені знімальні періоди 13 фільмів. У 2013 році планується закінчення близько 15 повнометражних ігрових фільмів.

 

Запрошуємо журналістів поспілкуватися, якою має бути подальша стратегія розвитку вітчизняного кінематографу, яку роль у ній слід відвести відновленню та популяризації національної кіноспадщини та міжнародному просуванню сучасного вітчизняного кінопродукту.

 

Пропонуємо також до 16.00 п'ятниці, 5 квітня, надіслати на press.dergkino@gmail.com перелік тем, які, на Вашу думку, могли б бути цікавими для обговорення зі спікерами прес-конференції.   

 

Акредитація за телефонами:  (044) 280 05 18; 280-27-18 та е-mail: press.dergkino@gmail.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба Державного агентства України з питань кіно
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду