За новим статутом на державному телеканалі «Культура» працюватимуть програмна і редакційна ради

27 Березня 2013
15892
27 Березня 2013
17:57

За новим статутом на державному телеканалі «Культура» працюватимуть програмна і редакційна ради

15892
За новим статутом на державному телеканалі «Культура» працюватимуть програмна і редакційна ради

Держкомтелерадіо України своїм наказом затвердив новий статут державної телерадіокомпанії «Культура». Про це йдеться у повідомленні прес-служби Комітету.

 

Метою діяльності ТРК «Культура», як зазначає Держкомтелерадіо, є висвітлення здобутків вітчизняної культури, мистецтва та літератури. Телеканал повинен забезпечувати виробництво та показ програм, фільмів, вистав та серіалів, що відповідають його концепції.

 

ТРК «Культура» має переважне право на використання державної теле- і радіомереж на території України. Фірмовим знаком телерадіокомпанії є графічне зображення золотої пекторалі.

 

Як йдеться у затвердженому статуті, телерадіокомпанія є юридичною особою, заснованою на державній власності та підпорядкованою Держкомтелерадіо. ТРК «Культура» фінансується за рахунок держбюджету, а також коштів, які надходять у вигляді допомоги та добровільних пожертвувань.

 

Згідно із статутом, «Культура» не ставить за мету одержання прибутку, її майно є державною власністю і закріплюється за компанією на правах оперативного управління.

 

Керівництво компанією здійснює генеральний директор, кандидатура якого погоджується із Комітетом. З метою дотримання прописаних принципів роботи і завдань «Культури» у рамках компанії функціонуватиме дорадчий орган - програмна рада, до складу якої ввійдуть керівники телерадіокомпанії, провідні спеціалісти.

 

За дотриманням статуту, прав журналістів, технічних працівників слідкуватиме редакційна рада ТРК. Половина її складу обиратиметься безпосередньо творчим колективом, а інша частина - затверджуватиметься Держкомтелерадіо.

 

Із повним текстом статуту державної телерадіокомпанії «Культура» можна познайомитись тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду