Білорус видаватиме «незалЄжну прЄсу» в Харкові

5 Вересня 2006
17834
5 Вересня 2006
11:49

Білорус видаватиме «незалЄжну прЄсу» в Харкові

17834
Перший номер нової міської газета «Мегаполіс+» вийде найближчими днями накладом 7,5 тисяч екземплярів.
Білорус видаватиме «незалЄжну прЄсу» в Харкові

Білоруський журналіст-втікач Андрій Шентерович намагається створити у Харкові прецедент абсолютно незалежної – від влади чи засновників – преси. Перший номер нової міської газета «Мегаполіс+» вийде найближчими днями накладом 7,5 тисяч екземплярів.

Газета буде частково кольорова часткова чорно-біла, міститиме 40 сторінок і матиме власну мережу розповсюдження – ноу-хай для харківських газет. Шентерович обіцяє «підірвати» «спляче царство» харківської журналістики, запропонувавши місту, яке відвикло читати громадсько-політичні видання, дещо нове. Він повідомив «ТК», що створив на базі редакції власну школу журналістики. Редакційна політика білоруса вкладається у вислів «рівноправ’я всіх ньюс-мейкерів в газеті, різні точки зору і головне – прозоре висвітлення подій».

Колеги Шенторовича ставляться до цього проекту скептично, оскільки поки що у Харкові подібних прецедентів небагато. А більшість видань, як і телеканалів чи радіо або дотаційні або тримаються на рівні рентабельності. Прибутковими є лише розважальні медіа. Серед засновників газети «Мегаполіс+» – сам Шенторович, а також польські, білоруські та українські інвестори. На питання, де він взяв гроші на газету політичний біженець Шенторович відповів, що він і сам не бідний.

Андрій Шенторович видавав у Білорусії районну газету накладом 5000 екземплярів і переконаний, що газетна справа має бути бізнесом і приносити гроші.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Харків, спеціально для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17834
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду