Кажіть! Вони вас бояться!

14 Серпня 2012
27042
14 Серпня 2012
12:50

Кажіть! Вони вас бояться!

27042
Представники засновника Южненської ТРК «рекомендували» обслуговувати інтереси певної політичної сили. 9 серпня я та моя колега Ольга Комарова написали заяви про звільнення
Кажіть! Вони вас бояться!

Я журналіст, працювала головним редактором на комунальному телебаченні невеличкого містечка в Одеській області. Так... саме працювала. 9 серпня я та моя колега Ольга Комарова написали заяви про звільнення. Що сталося й у чому причина? Ми хотіли працювати за законом. Представники засновника «рекомендували» обслуговувати інтереси певної політичної сили. Ось такий «конфлікт інтересів», і стосувався він програми новин.

 

Спочатку нам «рекомендували» розміщувати в місцевих новинах матеріали про діяльність очільників держави та області. Згодом - аби в кожному випуску були сюжети, присвячені «роботі» представників тієї ж політичної партії. Формат «позитивний», зміст «направлений». Незгодні з такою «політикою» мали обрати «свій шлях».

 

Ми обрали свій шлях. У заяві вказали й причину звільнення: «через неможливість здійснювати свою професійну діяльність згідно з нормами та стандартами журналістської етики». У мене було останнє прохання - надати можливість попрощатися з телеглядачами, які були зі мною 15 років. Не дозволили. Підводку Ольги Комарової, в якій була інформація про наше звільнення, вирізали.

 

Саме факт необґрунтованої цензури спонукав мене написати звернення до видання «Детектор медіа». Остання сесія продемонструвала, що в депутатському корпусі сидить «більшість», яка готова зрадити інтереси всього міста. Я з повною відповідальністю заявляю: керівники міста знали про ситуацію, що склалася на телебаченні. Я особисто просила захистити прагнення журналістів працювати згідно з чинним законодавством. Натомість вони зробили все, аби мене позбутися.

 

Вони «здали» не мене (я дам собі раду), вони зрадили інтереси всіх жителів міста. Сталося це вже давно, шкода, що я не зрозуміла цього раніше. І ще, події, які розгорнулися навколо нас і мене особисто, показали: вони не хотіли навіть розголосу стосовно причин звільнення журналістів. Тому КАЖІТЬ, люди, не мовчіть! ВОНИ бояться не журналістів, вони БОЯТЬСЯ ВАС!

 

Ольга Годовенко, колишній головний редактор  КП «Южненська міська студія телебачення "МИГ

 

 

«Детектор медіа» звернулася за коментарем до колишнього директора КП «Южненська міська студія телебачення "МИГ"» Тетяни Єрошенко. Вона очолювала телеканал у той час, коли там працювала Ольга Годовенко:

 

«Я не знаю, яка могла бути цензура чи агітація в сюжетах. Ви самі можете подивитися ці сюжети. Чому журналісти звільнилися? Почалася передвиборна кампанія, вони мотивували своє рішення тим, що на них чи на канал, напевно, буде чинитися якийсь тиск. Вони не захотіли бути причетними до матеріалів, які робитимуться під тиском. Однак це все домисли й, можливо, зайві перестороги. Якби була конкретна ситуація, коли журналісту сказали зробити такий-то матеріал, а він відмовився, бо йому заважають уявлення про журналістську роботу, об'єктивне інформування, тоді цей журналіст міг би звільнитися саме через це. Наразі таких прецедентів не було. Це я так вважаю. Можливо, вони вважають інакше».

 

Фото - www.freedigitalphotos.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Годовенко, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27042
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор 29
4244 дн. тому
Молодці, поважаю принципових, не продажних журналістів, яких зараз мало.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду