"Вчасно про головне", НТН, 22 травня 2006

23 Травня 2006
4907
23 Травня 2006
12:06

"Вчасно про головне", НТН, 22 травня 2006

4907
Гість студії - співачка Тіна Кароль
"Вчасно про головне", НТН, 22 травня 2006

Тіна Кароль: «Ми єдина країна на Євробаченні, яка не була підтримана своєю Вітчизною, своїми грошима».

Гість ефіру – співачка Тіна Кароль. «Вчасно про головне» 22.05.06.

Чи ви вже відзначили успіх з вашою командою?

Ми ще так разом не зібралися, бо половина команди залишилася ще  в Афінах, тільки приїхала зараз. Половина – це DJ Паша, я його називаю цілою половиною, тому що він нас опікав, охороняв, і взагалі допомагав з Євробаченням в Афінах.

Чому ви не залишилися на цій вечірці, на цій тусовці?

По-перше, тому що канал НТКУ так купив білети українській групі, що треба було  від’їхати вже в сьомій ранку. І тому ми не встигли, бо сам конкурс десь до трьох.

Насправді, я не люблю такі тусовки, де всі зустрічаються про щось спілкуються. В принципі, це як піар ідея хороша, а задля збереження своїх сил – не дуже.

Ви задоволені своїм місцем?

Насправді, я почну історію з того, що якщо говорити взагалі про місця, то ми настільки професійністю, виступами, прес-конференціями підняли свій рейтинг там, що ви собі навіть не уявляєте.

Звідки ви знаєте, що підняли?

Знаю з того, що є рейтинги присутні в Інтернеті, є рейтинги, які присутні і в газетах, і в журналах. І взагалі по  спілкуванню з журналістами з-за кордону, і з публікою, там в метро, на дискотеках, тільки за чотири години по три рази включали мою пісню.  В метро співали люди, постійно когось бачила майку Тіни Кароль.

Чому не більше ніж сьоме місце?

Таке було спілкування на рахунок того, що ми маємо перемогти, Україна має перемогти і в сьомому році.

Чому тільки сьоме?

Підходили конкурсанти, навіть ті ж самі фіни і казали, що класно ми працюємо на репетиціях, мабуть так саме і на концерті. Ну що, зустрінемось в Україні? Ми казали: Зустрінемося! Вийшло сьоме місце, насправді, це класно. Класно це тому, що для України ми вибороли зразу можливість участі у фіналі, а не в півфіналі. І це класно тому, що це Боже число. І в фіналі, і в півфіналі ми були під цифрою сім. Якщо б зараз для мене це була перемога, наприклад, 1 місце – трохи це було б пріснувато.

Поясніть, чому тоді сьоме? Ви ж кажете, що на дискотеках про вас говорили, і  рейтинги були високі…

Так складися зірки. Так сталась ситуація, розумієте. Там десь йде дощ, і комусь більше подобається пісня повільна. Ну, це дуже тяжко так казати, в якомусь мірі можливо був такий мінус, що ми мали можливість один тільки місяць і два тижні підготуватись до конкурсу Євробачення. Як раз закінчився проект «Ти зірка», і починався вже конкурс Євробачення.

Ми, звісно, не змогли отримати підтримку від фірм якихось, які б мали нас фінансово підтримати, щоб ми могли поїхати в тур по країнам. Тому що кожна фірма, що оплачує, хоче отримати медіа-план, як же вони будуть мати рекламу за це. І ми були єдина країна, яку не підтримали все-таки..

Чому так? Ви не могли надати медіа-план цим фірмам?

Звісно, не могли надати, тому що медіа-план готується за два місяці, щоб продемонструвати, при обговоренні, що контракти будуть підписані так. А в нас всього один місяць.

На які тоді гроші ви поїхали?

Ми поїхали повністю за свої кошти.

В скільки вам обійшлося це?

Це вже питання до продюсерів. Я займаюся творчістю. Я тільки хочу сказати, що ми єдина країна на конкурсі, яка не була підтримана своєю Вітчизною, своїми грошима.

Які ще були мінуси, що ви не отримали кращого місця?

Я не думаю, що були якісь мінуси, я не думаю, що те серце, яке не зробилося на фабриці Коперфільда...

Що це мав бути за трюк?

Це мав бути трюк – сердечко, яке літає між нами, сідає мені на руку. Яке я могла б посилати в зал. Воно б сідало в залі постійно під час трансляції. Вербально це означало б, що серце Тіни Кароль, це з її номера. Просто так сталося, що вони його не зробили. Можливо, вони не хотіли заважати своїй команді, яка їхала від Німеччини. Але це жарт, насправді. Я думаю, що просто не встигли. І на все воля Господа. Я в цьому впевнена. Значить, не потрібно, щоб воно було. Але я хочу сказати, що в нас є дуже багато позитивних сторін. Я не думаю, щоб до когось настільки багато підходило журналістів, але ще і менеджерів з різних країв. І в нас  зараз намічаються дуже серйозні контракти з різним  країнами. Турне по Європі. І навіть, я відкрию трішки завісу – всі пам’ятають добре співака Деміса Русеса. Приходив його менеджер, щоб ми заспівали з ним дует, і зробили таку шоу-програму.

Коли це буде?

Я думаю, це має бути в 2006 році. Це буде Росія, Україна, і деякі ще країни. І подивимося наскільки професійно ми разом це зробимо. Зараз ведуться переговори. Так як і після Нової Хвилі, так і зараз, перший наш концерт відбудеться в Росії. Ми зараз також виїжджаємо в Росію, сили збираємо на плотний графік.

Повернутися хочу до Євробачення. Крім недостатнього промовлена, і те, що ви не їздили по Європі, називають, що не було англомовної версії сайту, що можна було ввійти, подивитися. І стосовно тогу, що недостатньо було яскраве шоу таке, як,  у Руслани, чи у фінів, які начебто саме завдяки цьому вибороли перше місце?

Все пізнається в порівнянні. Коли був рік Руслани. Я б не сказали, щоб в когось, крім Руслани, було шоу. Вона дійсно класно виступила.

До речі, ви з нею не консультувалися стосовно...

Не консультувалась, бо не було часу. Напевно, я не знаю чому. Тут важко сказати. Можна радитися. Але то є фарт. І зараз той фарт випав Фінляндії.

По-вашому, хто  вартий був першого місця цього разу?

Я думаю, що Україна була варта першого місця цього року.

А крім України?

Крім України ще?

Як ви оцінюєте того ж  Діму Білана, чи боснійця? От кажуть, що Діма Білан – це перше місце...

Перше місце серед людей, вони говорять таку справу. Прикольно. Якщо казати про Боснію, то чесно кажучи, я постійно готувалась до свого виступу, я не бачила жодного виступу. Якісь уривки тільки бачила, які нагадували про пісню. І боснійський номер я побачила вперше в уривках, коли нагадувало вже голосування у фіналі. Я не думала, що в нього такі зірки класні там. Я думаю, що коли я побачила ті зірки, то зрозуміла, що та сцена змогла допомогти тільки боснійцю. Все решта так, як робилося в Україні – там такого немає.

Що ви думаєте про фінів. И їх бачили за лаштунками, без масок?

Я їх бачила не тільки за лаштунками. Без масок ми не бачили їх ніколи. Вони постійно були у цих масках. Вони знаходилися прямо за шафою, що відділяла наші гримерки. І за шафою ми їх ніколи не бачили. А вони наспівували весь час щось із мультиків. Потім ми собі уявляли – такі маски, такі морди там сиділи, і наспівували? Вони дуже хороші. Ми перегукувались. Знаєте, не бачу нічого поганого. Можливо, це і погано, що вони виграли. Це можливо не  вистачає війни, що так їх вибрали. Але ніхто не каже, що Україна сама дала 8 балів цим фінам. Чому про це ніхто не говорить? Просто зверніть увагу на самих себе, хто відправляв SMS.

Хто вам дав найбільше балів?

Нам – Португалія. Португалія 12 балів дала. Ми мали одну 12-бальну позначку. Просто українці самі дали 8 балів, і про це ніхто не каже. Про те всі кажуть, що це монстробачення.

Чи ви погоджуєтесь з тим, що просто попса всім надоїла, і тому дали цим фінам?

Просто цей конкурс виріс в трошки. І гламурність трошки набридла. І конкурс перетворився на конкурс виступів, шоу. І коли ми тільки виїжджали на Євробачення, я відразу ж казала, що це конкурс виступів буде. Там номери дійсно були видовищні, класні.

Чому ви не зробили таке видовищне?

Я ще раз повторюю, що в нас не було грошей достатньо. І ще раз повторюю, що ми мали тільки один місяць на підготовку. Якщо наступного року зроблять так, що проект «Ти зірка» закінчать раніше, то всі від цього лише виграють, а не програють. І сьогодні ми спілкувалися з продюсерами. Якби я не мала отієї продюсерської підтримки від Олега Чорноти і Олеся Рябініна і команди цієї, то що б робили ті конкурсанти, Іра Розенфельд аби Кирило Туриченко, які приймали участь вже в фіналі, що так звинувачували мене, що я така погана, по блату пройшла. То що б робили ті конкурсанти? – Їх би просто не підготували.

Ви хвилювалися на сцені, коли вийшли. Бо це ж живий спів! Якісь форс мажорні обставини?

Ні, не хвилювалася. Ну, якщо має бути форс мажор, то він станеться. Мене намагалися вберегти від форс мажорів. Я не боялася тієї сцени, бо не за тим приїхала. Я приїхала за тим, щоб брати якісь результати. І всіх просто одарити той любов’ю, і просто розірвати отих конкурсантів. То шутка!

Були люди, Олександр Балабан, це нова людина в нашому колективі, це звукорежисер Алсу, це дуже професійна людина – він зміг мене зібрати, дотримати мене до фіналу. І в фіналі, як мені кажуть, я ще взагалі не чула, найкращий виступ за всі виступі і всі репетиції на Евробаченні.

Що має бути наступного разу на Євробаченні, щоб  вразити публіку і перемогти. Це як має бути?

Ну, це має щось бути. Кожен нехай думає. Я навіть не уявляю собі, хто з нашої України може поїхати наступного разу, щоб претендувати знову на фінал. Я не знаю, яка тенденція буде.

В нас немає достойних?

В нас є достойні. Але я всі дві руки піднімаю за Андрія Данилка.

Що ви думаєте стосовно Ані Лорак, яка б могла пройти?

Я не думаю, що вона буде пробувати ще раз на Євробачення. Бо двічі в одну ріку не стають. Якщо один раз не пішло... Вона дуже професійна, дуже класна. Але я не думаю, що потрібно. В неї досить всього. Головне – пісні. Можна казати, що сьоме місце, десяте... Головне, що далі артист зробить. Зараз кажуть про Олену Попарізу, яка минулого року перемогла – вона не звучить в нашій країні, не в Росії, Польщі – ніде. В західній тільки у Швеції. Ну, Швеція, і Швейцарія. І навіть в Греції її не дуже так і полюбляють. А в нас зараз питання: що далі? Як ми з’єднаємо всі ці кінцівки. Бо ми розширили плацдарм для дій, для діяльності, і для віддачі Українського нутра людям. Тож зараз ми це все з’єднуємо, і домовляємося, що будемо робити далі. Головне – музика. А спецефекти, ну це таке. Я у першу чергу співачка, музикант. Я людина творча.

Мене цікавлять стосунки артистів за лаштунками. Як вони один до одного ставляться. Чи є така конкуренція. Чи є неприязнь? Як вони спілкуються?

Є в мене хороша людина доктор Вікторія, яка навчила мене, що конкуренція, коли вона з’являється, ти починаєш відчувати страх, що можеш бути гіршою за всіх. Гординя, і все. Виступу нема. Тому я не дивилась жодного виступу конкурсантів. Я навіть не спілкувалась з ними. Просто віталася. Це можливо було з п’ятьма конкурсантами, і все. І навіть з Дімою Біланом ми дуже мало спілкувались, хоча він був присутній на нашій вечірці, бо кожен мав свій табір. В нас був свій табір. Ми повною командою, коли хтось кудись виходив, то йшли всі разом. Ніхто нікуди не розходився. Тому не знаю, що там за кулісами коїться.

А які в вас стосунки тут з співаками?

Я знаю, що дуже багато артистів і майже вся країна, мені розповідали, емоційно наглядали за Євробаченням.

Вам хтось телефонував туди, колеги по цеху?

Якщо це можна так назвати. Колега по цеху, дзвонила Пугачова, дзвонила Софія Ротару, але не мені, а гримеру Анжелі Посоховій. Дзвонила Руслана Анжелі Посоховій. Дзвонили багато: Андрій Данилко сьогодні дзвонив, Ель Кравчук дзвонив. Багато, я знаю, вболівало людей. Можливо номера не знають, щоб подзвонити. А можливо не знають, що я вже приїхала. Я знаю, що всі артисти вболівали. І я вдячна за підтримку. Це колосально, коли вся країна тримає кулаки за свого виконавця. І коли приїжджаєш сюди, тебе не поливають, а взагалі: «Було класно». Ну, ми намагалися, щоб було класно. Думаю, що виступ був достойний.

На виступі Нова Хвиля в 2005 році ви отримали приз від Али Пугачової. Називали цифру 50 тисяч доларів. Куди пішли ці гроші?

Ці гроші пішли на зйомку першого кліпу «Выше облаков», на запис и на промо цієї пісні.

Ви збиралися, їхали на Євробачення. Ви просили гроші в Мінкульту, в держави?

Я кажу, що держава нас не підтримала грошима.

А як відбувався цей діалог?

Були папірці, бумаги і звернення. А нас не підтримали просто.

Ви самі пишете пісні?

Так, звісно, пишу. Я докладаю якийсь нюанс до музики. Якщо казати про музику пісні, що була на Євробаченні, то Михайло Некрасов і я могли зробити цю пісню. А слова були DJ Паші. Якщо казати  про слова, то всі знають, що «Выше облаков» - це мої слова. І всі тексти російських пісень  майже всі слова написані мною. Адже англійський альбом зараз продається і в Україні і на розкладках багатьох країн Європи, то там переклад і написання слів Паші.

Стосовно перекладу і текстів пісень. Я читала ваше інтерв’ю, де ви сказали, що пісня про любов, але не спрощувати сюжет до стосунків жінки і чоловіка. То ця пісня про кого. Я знаю, що ви відеокліп знімали в гей-клубі?

Відео кліп знімався в клубі Кайф. І в клубі Помада. Кайф – це звичайний клуб для всіх, і там не ділять. Можливо інша орієнтація людей і заходять туди. А якщо казати про клуб Помада, то там дуже гарний антураж, дуже гарна декорація – бите стекло, в битому склі ми зняли. Я дуже вдячна цьому клубу, що нам дозволили там зняти все. Я хочу сказати, що безкоштовно вони нам дозволили це зробити.

Не по роботі, в клубах ви буваєте? Є час?

В клубах тільки виступаю. Поки що не було такого клубу, щоб просто прийшла і відпочивала. Пам’ятаю тільки, коли була в проекті «Ти зірка» - це вибірковий на Євробачення, всіх брали конкурсантів і водили десь відпочивати.

Стосовно особистого життя. Заміж не збираєтесь?

Заміж не збираюсь. І вважаю, що це хороша затія, але трошки пізніше. І вважаю, що до себе трошки вимоглива сама до себе. Там само буду вимоглива і до людини, яка буде біля мого плеча. Тому тут такий нюанс. І взагалі, не всі чоловіки гідні того, щоб їх жінка десь там роз’їжджала. Це має бути людина, яка б розуміла. Можливо партнер.

Насамкінець. Ваша улюблена пісня?

Була така історія – на Євробаченні попросили заспівати улюблену пісню. А я кажу, що хочу заспівати тільки «Show me your love», тільки на справжній українській мові ніби як справжню українську билину.

Текст програми надано каналом "НТН".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4907
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду