Інтелект з кулаками

7 Лютого 2006
5123
7 Лютого 2006
11:55

Інтелект з кулаками

5123
Здається, так хоче виглядати блок Пора-ПРП у розпочатій промо-кампанії.
Інтелект з кулаками

1 лютого в українському телевізорі з’явився черговий гравець передвиборчих гонитв. Блок ПОРА-ПРП презентував свою символіку: зображення на біл-бордах та відеоролік. Щодо «неживих»  агітаційних засобів, то на картинці домінує лик Віталія Кличка та його «причинне» місце – кулак. Представники блоку розкидаються закликами: “Нам потрібні нові люди! Країні потрібна інтелектуальна молодь!» тощо. Та чи не є цей самий кулак Віталія Кличка символом “нового, освіченого” суспільства – якщо вже буквально читати зображене на біл-бордах?..

Між іншим, останнім часом Віталій досить часто з’являється на телеекранах. Політична “сила”, яку він очолює, пообіцяла щовівторка проводити брифінги в УНІАНі, де, буцімто, буде звітувати про перебіг кампанії. Маючи честь споглядати Кличка-старшого декілька разів в оточенні  його однопартійців, скажу, що він користується так званою грубо-сугестійною моделлю комунікації. Спираючись на свій образ людини вольової та твердої, він діє невишукано і в дечому примітивно…

 Але, звичайно, це тільки початок кар’єри. З досвідом політики навчаються говорити. Як сказав метр української журналістики Андрій Куликов: ”Політика – це вміння давати обіцянки”.
Тепер торкнемося  відеоролика. Він досить еклектичний, себто, не у всьому  зрозумілий для широкого “загалітету”. Від поєднання помаранчевого “ТАК” і біло-синього “Тому що” віє вітром іронії.  Журналістам під час презентації ролика також дали зрозуміти, що для “нових людей” авторського права не існує як такого. Бренд “так!” та всі його похідні юридично належать Андрієві Ющенко. На запитання, чи узгоджувалися права на символіку з “мажором року” (Корреспондент), пан Кличко відповів, як завжди, твердо та з паузами: “Одна група сил уже использует слово «так». Но в другой интерпретации. Мы еще раз хотим доказать – “так!” тем идеалам, за которые мы все стояли год назад на Майдане. И мы от этих идеалов не отступимся – независимо от того, принадлежат права на эти слова кому-то или нет. Наше ТАК – настоящее”.
Віктор Пинзеник взагалі сказав, що навіть не хоче це коментувати…

Тепер ще раз про лідера: виступи Кличка ще слухати можна. А от відповіді на прямі запитання... Владислав Каськів на тій прес-конференції, про яку їдеться, з полегшенням видихав після кожного, логічно завершеного, речення Віталія. Панові боксеру доводиться дуже плідно розвивати себе на щаблі офіційного спілккування.

 Втім, незважаючи на все сказане, додам, що мені довелося в житті спілкуватися з боксерами - їх, на відміну від Кличка, рідко, дуже рідко можливо було вислуховувати більше 3 хвилин…

Два Виталия

"Думай по украински"… и проиграй выборы?

Антиреклама була, є і буде

Локшина на вуха: хто більше?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для "Детектор медіа"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду