«Є відчуття якогось секонд-хенду, тому що таке вже було»

20 Березня 2011
33491
20 Березня 2011
11:53

«Є відчуття якогось секонд-хенду, тому що таке вже було»

33491
«Є відчуття якогось секонд-хенду, тому що таке вже було»

Нещодавно на СТБ стартувала нова версія формату Strictly Come Dancing - «Танці з зірками». У порівнянні з однойменним проектом на «1+1» (2006-2007) СТБ подовжив тривалість шоу та збільшив кількість пар. Пари сформовано з учасників шоу «Танцюють всі!», конкурсантів та журі «Х-фактору»; ведучі - Дмитро Танкович та фіналістка співочого шоу Ірина Борисюк.

 

Шоу виходить у вечірньому праймі суботи - так само, як і свого часу проект «1+1». Однак поки що показники нижчі за середні на СТБ і поступаються іншим великим розважальним проектам каналу. Зокрема, випуск шоу 12 березня серед аудиторії 18-54, «50 тис.+» мав рейтинг 3,07%, частку 8,96%, тоді як середня частка СТБ за цією аудиторією за минулий тиждень (7-13 березня) становила 10,35%.

 

ТК вирішила опитати експертів щодо перших вражень від проекту. Відповідають: Юрій Мінзянов, Олексій Гончаренко, Олег Вергеліс, Юрій Горбунов, Юлія Жмакіна, Людмила Троїцька, Григорій Чапкіс, Марічка Падалка, Леся Сакада, Міріам.

 

Найбільше нарікань в опитаних викликала тривалість шоу та його «вторинність». Тим не менш, вони вважають, що загалом проект зроблено якісно.

 

 

Запитання:

 

1. Як ви оцінюєте «Танці з зірками» на СТБ? Розкажіть про свої перші враження від складу пар, суддів, роботи ведучих, драматургії проекту, тривалості шоу.

2. Яка, на вашу думку, специфіка версії цього формату на СТБ порівняно з версією, що виходила на «1+1»?

3. Чому, на вашу думку, адаптації СТБ поки що не вдається повторити успіху «Танців із зірками» на «1+1»? Свого часу «Танці з зірками» стали брендом «Плюсів», чи вдасться проекту настільки ж вдало вписатися й у формат СТБ?

 

 

Григорій Чапкіс, хореограф, суддя проекту «Танці з зірками» на «1+1»:

 

- «Танцы со звездами» на СТБ мне очень нравятся: судейская коллегия, подобранный состав, оформление зала. Хотя есть моменты, которые мне кажутся неудачными. В первую очередь, это то, что много разговоров. Станцевала пара (танец длится три минуты), а разговоров 15 минут: все четыре судьи говорят, ведущий говорит, ведущий наверху говорит, участники внизу говорят, потом поднимаются наверх - и снова говорят. Идет взлёт-падение, взлёт-падение, причем говорят все, сплошная хвальба, нет критических замечаний со стороны профессиональных судей, все захваливают друг друга - вот это мне не нравится.

 

Я приходил на первый эфир программы и сидел в первом ряду с людьми, которые разбираются в танце. И все мы пришли к выводу, что вначале идёт накал эмоций от выступления пар, но вот всё закончилось и начинается говорильня, и все четыре судьи начинают соревноваться, кто лучше похвалит. Нет интриги. В первых «Танцах со звездами» говорили два человека после выступления, после следующего танца свои оценки давали другие судьи.

 

Нас, членов жюри, за кулисами подготавливали быть краткими, чёткими, потому что время - деньги: «Не говорите долго, ярко и красочно, не философствуйте». А здесь, видно, нет ограничений во времени. Вот мои пожелания: сократить разговоры, быть более критичными, более требовательными, а не снисходительными. А то здесь начинается: «Вы же не профессионалы», получается, адвокаты сидят, которые защищают ошибки.

 

В «Танцах со звездами» на «1+1» пары были, конечно, сильнее. Разве можно сравнить танцоров, которые сейчас танцуют, с Владом Ямой, Зеленским, с Могилевской, которая тогда блистала, с ведущей Тиной Кароль, которая потом растанцевалась? Что сравнивать? Несравнимо! Были: «Танцы-1», «Танцы-2», «Танцы-3», потом «Танцую для тебя», «Танцуют все», «Украина має талант»... Перекормили немножко. Если раньше весь народ с семьями, с родственниками выключали всё и смотрели «Танцы», то сейчас даже спросишь кого из друзей: «Ты смотрел?», - отвечают: «Та не, я выключаю, поднадоело уже».

 

Я ещё раз хочу поблагодарить коллектив, мне нравится коллегия, мне нравится организация, но для того, чтоб улучшить программу, нужно, чтоб она была с интрижкой, с изюминкой!

 

 

Олексій Гончаренко, керівник Friends Production:

 

- Начну с хорошего. Очень хорошая студия, красивый павильон, декорации, очень эффектный второй этаж, общий план масштабный. Вообще создаётся впечатление большого, дорогого, красивого проекта.

 

Теперь ведущие. Ведущая, - мы все понимаем, - дебютантка, она вообще новый человек на телевидении. Ко второму ведущему, мужчине, я отношусь сдержанно, так как не совсем понимаю юмор.

 

Пары. Мне кажется, что канал СТБ ошибся с количеством пар, поскольку то количество, которое было по формату Би-би-си, действительно оптимальное. Понятно, что очень тяжело найти четырнадцать харизматичных звёзд, которые могли бы заинтересовать аудиторию. Мне кажется, что в проекте очень много русских, которые, в принципе, уже малоинтересны украинскому зрителю. Ещё много звезд, которых канал хочет раскрутить: мол, воспитаем звезду в наших собственным рядах. Но они ещё не так интересны зрителю, у них узкий бэкграунд, тем более, если они еще не очень хорошо танцуют. К Соседову я отношусь неоднозначно. У человека проблемы с опорно-двигательным аппаратом, но делать из него юродивого как-то неправильно. Мне не смешно, а просто жалко его. Он же не клоун, он музыкальный критик.

 

Что касается жюри, то Могилевская хороша не в позитивном жанре. Это не её конек - хвалить. Поклитару мне кажется скучным, он совсем не телевизионный. А иностранец этот, Яко Тойвонен, ну такой какой-то шведский крестьянин.

 

Этот проект очень красивый, благородный. Ну а стать таким хитом, как у них стали «Україна має талант» и «Х-фактор» - не знаю... А станет ли он таким, как на «1+1»? Мне кажется, что нет. Тут ни жюри, ни ведущие, ни пары не дотягивают - некому тут стать, не из кого лепить.

 

 

Леся Сакада, журналіст:

 

- Я подивилась тільки одну програму, відразу ж згадалися ті «Танці», які були на «1+1». Я вважаю, що якщо є така аналогія, і всі дивляться лише щоби порівняти, а не для того, щоб насолодитися або отримати захват від якоїсь супероригінальної ідеї, - то це вже погано.

 

Ведуча Ірина Борисюк. Єдине, що мене сильно тішить, - що ця фіналістка конкурсу «Х-фактор» трохи заробить грошей. Вона мені дуже подобається, її тембр голосу. Але мені страшенно шкода, тому що я бачу, як ніяково вона почувається в цій ролі. Вона україномовна, їй важко перелаштовуватися на російську.

 

Склад пар. Я останнім часом дуже тішуся, що не ми їдемо на заробітки до інших держав, а що до нас приїжджають, мені подобається, що вони бачать, що в нас рівень шоу прекрасний. Коли чогось забагато - воно стає нецікавим, а мені здається, що в нас уже забагато талант-шоу, вони йдуть конвеєром.

 

З приводу тривалості. Чотири години - це виходить, що телевізор нам природу замінив. На «1+1» таке було вперше. Як показував рейтинг, кожен другий телевізор був на «Танцях із зірками». Це було якось феєрично, яскраво, а коли через роки це все повернулося, стало якось буденно. Хочеться дивуватися людям, оригінальності їхніх ідей, несподіваності. Але я більше люблю ексклюзивність, аніж розтиражованість. СТБ дуже тішило своїми підходами, завоювало свого глядача. Навіщо брати те, що вже є брендом іншого каналу? Потрібно завжди шукати свої шляхи, бути неповторними.

 

 

Марічка Падалко, ведуча «1+1», учасниця «Танців із зірками - 2» на «1+1»:

 

- Перше враження від сцени і залу - забагато дискотечного софіту. Хоча я розумію, що СТБ дуже старався, щоб усе було яскраво.

 

На СТБ немає пафосу бальних танців, який свого часу був на «1+1». Але я розумію, що в нашій країні вже всі перетанцювали й на СТБ зробили, що змогли. Сподобався склад танцюристів: дуже сильні. При цьому дуже не подобається, що я не знаю їхніх прізвищ. Складається враження, ніби ми на змаганнях любителів собак. Я думаю, вони гідні того, щоб їх називали за іменами і прізвищами.

 

Дмитро Танкович непогано веде проект, але є не дуже доречні моменти: зокрема, він поводиться як кавеенщик і йому бракує пафосу.

 

Яскраве дискотечне світло і такий стиль ведення дуже спрощує ці «Танці», хоча мені дуже подобаються постановки: танці дуже гарно розкадровано, видно, що над цим працюють оператори, режисери. Я не повірю, що номери роблять самі танцюристи, відчувається рука майстра. Для скандальності канал залучив таких людей, як Сосєдов, Догілєва.

 

Але загалом, мені здається, це якісний ремейк, якісне втілення формату.

 

 

Сергій Костецький, хореограф проекту «Майдан's» на телеканалі «Інтер»:

 

- Мене відразу вразив бюджет проекту. Величезний павільйон, безліч посадкових місць, вражаючі декорації, серйозна охорона. Мої друзі по секрету сказали, що не змогли зайти до учасників привітатися, бо в них не було бейджиків. Охорона не пустила - хоча щойно вони виступали на танцмайданчику.

 

Я дуже поважаю людей, які працюють на цьому проекті, захоплююся Наталею Могилевською, Раду Поклітару. Подобається Дмитро Танкович - він дуже лаконічно й логічно жартує. Але і Юрій Горбунов теж цікаво вів, він природжений шоумен. «Танці з зірками» - непоганий дебют для ведучої Ірини Борисюк.

 

А ще мені сподобалися номери - відразу видно стиль хореографів, які беруть участь. Щодо пар: дуже несподівано бачити на паркеті Стаса Шурінса, про якого глядачі дізналися відносно нещодавно. Ну і, в принципі, видно, що в цьому шоу СТБ зробив акцент на обличчях каналу. Як підтвердження - Анфіса Чехова чи Олександр Кривошапко... Незрозуміло, чому танцівників - партнерів зірок називають тільки на ім'я. Таке враження, що з них хочуть зробити людей-невидимок.

 

Не можна порівнювати з проектом на «1+1». Хоча в обох проектів завдання й однакові, та стилі різні.

 

Я не вважаю, що СТБ щось робить погано. Все добре. Просто коли проект вийшов на «1+1», це було справжнє ноу-хау. Всім було цікаво подивитися на зірок не у їхньому прямому амплуа. Навіть «Танці з зірками - 2» і «Танці з зірками - 3» не сприймалися так, як перший випуск. Незважаючи на те, що СТБ зробив усе дуже професійно, картинка нагадує продовження шоу відомого формату.

 

 

Юлія Жмакіна, редактор «Сніданку з "1+1"»:

 

- Мені було безумовно цікаво подивитись, як це реалізувалося. Чудовий виробничий результат - декорація, світло, вся ця механіка - просто на відмінному рівні.

 

Це якісний телевізійний продукт, але ключовим моментом для мене була його вторинність.

 

Його вже відкатали на «Плюсах», і тоді це була справді подія, зіркові сезони. Те, що робилося кілька років тому на «Плюсах», з виробничої точки зору було слабшим. І глядач, безумовно, може цей бік оцінити. Але найперше, що він оцінює, - це оригінальність проекту, його непересічність. Шоу СТБ для глядача апріорі вторинне. Коли це робили «Плюси», це було вибуховим, і те, що співак несподівано ще й танцює, було в новинку. Я назавжди запам'ятаю, як мене вразили дві людини на «Танцях із зірками» на «1+1» - це Ірина Білик і Наталя Могилевська, особливо Могилевська. На «Плюсах» ми бачили поступ і розвиток людини в проекті, ми щотижня спостерігали, як змінюється людина, яку шалену працю вона вкладає і перемагає.

 

На СТБ зовсім не вразили пари, їх дуже багато, тому й нецікаво дивитися. Чотирнадцять пар - це дуже багато, якщо проект не піде, вони що, їх пачками викидатимуть? Не вразили постановки. Хоча цікаве журі. Досить симпатичний ведучий, шкода, що російськомовний, хоч за мовною ознакою ми можемо адаптувати телеформати. І слабка ланка - це нова ведуча. Вона дуже симпатична, за нею всі спостерігали в проекті «Х-фактор», уболівали, але не кожна людина може бути ведучою й працювати у прямому ефірі. Відчувається невпевненість. Вона набуде досвіду, але тренуватися на живому глядачеві неправильно.

 

 

Олег Вергеліс, «Дзеркало тижня»:

 

- Мені здається, що телеканал хотів або повторити, або прирівняти успіх цього проекту до своїх програм, які мали дуже велику частку аудиторії. Їм вдалося долучити до свого проекту лише тих, хто зміг у ньому взяти участь, тому що медійні персонажі першого ряду - надзвичайно зайняті люди, а участь у такому проекті вимагає максимум часу. Тому взяли тих, хто зміг. Якщо вони будуть цікаві глядачеві - буде рейтинг, голосування.

 

Цікаво, як вибудовуватиметься інтрига, адже динаміка успіху залежить від скандалів, провокацій. Можливо, це вплине на подальшу долю проекту. Але такі речі, як після другого ефіру, де було відкрите хамство (Сергій Сосєдов сказав на адресу членів журі Раду Поклітару та Яко Тойвонен: «Нехай ідуть на три літери». - ТК) - це перебір, мені це нецікаво дивитися.

 

Стосовно ведучих. Мені дуже подобається Ірина Борисюк. Вона не ведуча, але вона природна людина, жива, зі своїми ляпами, можливо, з довгими паузами. В журі є професіонал вищого ґатунку - це Раду Поклітару, він велика знахідка для проекту. А всі інші - то таке, гарнір. У журі ж не можуть усі Григоровичі сидіти. З приводу тривалості - 5 годин підряд це дивитися не можна.

 

Не думаю, що СТБ вдасться повторити той успіх, тому що «1+1» грали на національних почуттях, це були суто українські пари, і найголовніше - це було вперше, а це багато чого важить. На СТБ ж є відчуття певного секонд-хенду, тому що таке вже було. Хоча в цьому проекті теж є свої плюси, і шанувальники теж будуть.

 

 

Юрій Горбунов, ведучий проекту «Зірка+зірка»:

 

- Мені було цікаво, яким будуть «Танці з зірками» на СТБ, тому що свого часу цей проект відіграв велику роль у моєму житті.

 

Шоу СТБ мені не дуже сподобалося. Перш за все вважаю, що неправильно не називати прізвища хореографа. Якби ми цього не робили, ніхто б сьогодні не знав ані Олени Шоптенко, ані Влада Ями. Стосовно ведучих: Ірину Борисюк я не беруся розцінювати як ведучу, тому що вона не ведуча, в принципі. А Діма мені дуже подобається, він на місці: як на мене, він вдало жартує, розуміє ситуацію.

 

Стосовно членів журі. Мені здається, на місці Могилевська, тому що вона розуміє, про що мова, може адекватно на все реагувати. А решта членів журі... Якби я керував каналом, я б їх точно не запросив.

 

Як на мене, 4 години прямого ефіру - це катастрофа. Надзвичайно розтягнутий початок, а у прямому ефірі повинно бути все швидко, динамічно, дуже важливий темпоритм. На СТБ він відсутній. Також мені здається дуже дивним підбір пар.

 

Але те, що канал узявся за проект, який із успіхом пройшов на іншому каналі, повинно викликати повагу: ризикнули, зробили. Українське телебачення вже перенаситилося всілякими талант-шоу, саме з цієї причини на «1+1» не продовжували танців із зірками, зупинившись на третьому сезоні, бо розуміли: далі це буде зниження рейтингу. Закінчуються зірки, які викликали б зацікавленість. Який канал не увімкнеш - усюди талант-шоу, і мені здається, що народ просто втомився від них. І те, що на сьогодні жоден проект не можна назвати головним - це факт.

 

 

Міріам, фіналістка проекту «Танцюють всі!» на СТБ:

 

- Я просмотрела американское шоу «Танцы со звездами». Я вижу, что на СТБ очень хорошо сделали аналог. Очень интересная подборка пар - хорошо совместили звёзд с танцорами. Я смотрю шоу через интернет, проматывая комментарии жюри. Понимаю, что пока это больше шоу, чем настоящее соревнование. В жюри сидят танцоры, у всех достаточно высокий уровень профессионализма, им нужно оценивать более уровневых танцоров. Ирина, ведущая, нравилась еще на «Х-факторе», сейчас приятно наблюдать, как она ведёт «Танцы со звездами»

 

На СТБ мне больше нравится общая картинка, декорации. Разница между проектами в том, что проект на «Плюсах» делался на формат украинских людей, а на СТБ уже видно, что это Америка, что качество выше.

 

 

Людмила Троїцька, головний редактор сайту «Дуся»:

 

- Проект «Танці з зірками» я чекала з нетерпінням, тому що свого часу я з великим задоволенням дивилася всі три сезони на «Плюсах». Дуже цікаво, коли рейтинговий проект переходить з одного каналу на інший.

 

Сказати, що проект невдалий, не можна. Мене трохи бентежить кількість пар, здається, що їх занадто багато, втомлюєшся за ними стежити. Коли ці пари було створено, було відчуття якогось вінегрету: тут і Стас Шурінс - хлопчик, що займався художньою гімнастикою в дитинстві, і жінка у віці - Тетяна Догілєва, Сергій Сосєдов, у якого не зовсім хороша пластика, Олена Корікова, Борис Барський, Анфіса Чехова, яка, взагалі-то, не є зіркою в нашій країні, Кривошапко, який суперзіркою став протягом останніх кількох місяців... Хоча це, певно, сприятиме тому, що шоу стане цікавішим.

 

Судді чудові. Я завжди була прихильницею творчості Раду Поклітару, ходила на його постановки в театр, для мене це ще й людина, яка не тільки танцює, а й говорить. Тепер, думаю, всі глядачі будуть у нього закохані, бо він класний. Іноземець Яко дуже гарно доповнює суддівський склад. Ну, Таня Денисова і Наталя Могилевська для мене не сенсації, це вже відомі фігури, відомі імена. Мабуть, правильно, що у проект запросили Наталю Могилевську, тому що вона ніби така ниточка між проектом СТБ та «1+1».

 

У формат СТБ цей проект вписується абсолютно логічно, тому що завдяки СТБ перетанцювала вже вся країна. Було лише два ефіри, які народ уже сидить і дивиться. Якщо згадати перші «Танці», то вони стали таким популярним проектом уже наприкінці, коли з'явилась інтрига, хто переможе: Зеленський чи Могилевська. Другий сезон став розкрученим завдяки першому. Мені здається, що проект іде добре, він розрахований на три місяці, і я думаю, що він буде бомбовим. Зроблено все дуже якісно, добре. Подивимося, він уже зараз цікавий.

 

 

Юрій Мінзянов, генеральний продюсер компанії Star media:

 

- Поначалу было неплохое впечатление, мне понравились и составы пар, и жюри. Относительно оформления: если сравнивать с плюсовским, у них это было снято как-то лучше, лучше придумано. Такая маленькая деталь резанула глаза: паре, которая покинула проект, даже не преподнесли цветы. Все это делается наспех, на скорую руку. И никто - ни редактура, ни постановщики этого шоу - не задумались о такой мелочи.

 

После «Х-фактора» у меня есть сомнения по поводу правильности подсчёта голосов. Всё как-то скомкано - заявка была хорошая, но в итоге все это оказалось нединамично, неярко, неинтересно. В «Танцах со звездами» на «Плюсах» была интрига, страсти, драматургия. Здесь же я её не увидел. Поэтому впечатление не радужное, и вряд ли я буду смотреть дальше. Очень затянуто, нельзя смотреть с такими перерывами, их невозможно выдержать. Это должно быть компактно, живенько, динамично, должно укладываться в какие-то нормальные рамки хронометража, а не захватывать весь праймовый вечер и ещё часть ночи.

 

Совершенно не был представлен музыкальный коллектив, а это один из важных элементов шоу. После тех «Танцев со звездами» мы открыли для себя новые имена. Я не понимаю, зачем каналу надо было покупать этот формат и делать еще одни «Танцы со звездами», если в своё время были замечательные «Танцы со звездами» на «1+1». Повторять не было никакого смысла, ведь существует огромное количество новых, интересных, креативных форматов. Я думаю, проект просуществует один сезон. Канал прислушается к мнениям специалистов и просто зрителей, сам увидит ошибки-недостатки, попытается уже сейчас их устранить, что-то поменять. Иначе будет падать рейтинг, а проект ведь недешёвый.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Валентина Макогонова, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33491
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ник
4774 дн. тому
О Сакаде я слышал еще с времен Эры, просто не понимаю ее вклада в ТВ, как и значимости г-жи Жмакиной. Оркестр - не важен, если он играет под фонограмму - это понятно, поскольку очень чистый и качественный звук. Это только плюс для шоу! фальшиво играющий оркестр плюсов - не впечатлял! Могилевская-Яма?! хороший дуэт, но Карякин-Бочкарева, Шуринс-Пуль и Ребрик-Дикий - намного сильнее в плане танцев. Ну, а Соседов и Джигурда - это настоящее шоу! Вы же согласны, что мы не конкурс бальных танцев смотрим!
мысли вслух
4774 дн. тому
Нику. От того что вы не слышали о Сакаде, Сакада хуже не стала, но можно судить о вашем телесмотрении. Конфликт так же отличается от хамства, как хрен от пальца - вы разницы не видите - это тоже характеристика. Насчет того, что музыкальний коллектив в шоу о танцах не важен - полная дурня. В качественном шоу - важно все. Кстати - а в танцевальном шоу - представлять ТАНЦОРОВ - как по вашему - стоит? Сравнивать с ллюсовсими шоу - смысла нет. потму что СТБ ну очень проигрывает. Ник, а вы всерьез танцы пар Яма-Могилевская или Зеленский-Шоптенко сравниваете с СТБ-вариантом?? Ну как Алессандро Сафину с Рыбаком или Монсеррат Кабалье с творчеством Алены Апиной. Судя по тому, что вы не слышали о Сакаде - танцы на плюсах застали вас в детсадовской группе. Так что не впихивайте невпихуемое и не сравнивайте несравнимое , любезный. если не хотите оказать СТБ медвежью услугу.
Ник
4777 дн. тому
Крутое шоу! Не сравнить с плюсовскими! КАЧЕСТВО! Да, пожалуй Могилевская лишняя в жюри! Но истории, сюжеты, танцы, свет - все на высшем уровне! (это я г-же Жмакиной, которая ничего в своей жизни подобного уровня не сделает, только в эксперты годится) . Минзянову - а разве важен музыкальный коллектив в шоу про ТАНЦЫ? вокалистов представляют! а цветы были, вообще-то, вы до конца досмотрели?! Цнотливому Вергелісу - это не хамство - это конфликт! Сакаде видите ли не нравится ведущая - а кто эта Сакада, даже не слышал!?
не танцюристка
4778 дн. тому
слушайте, ну режиссер прямого эфира, ну куда глаза глядят!!! Блин, хотела посмотреть всего одну лишь пару - Шуринс с Пуль,ждала и что, ЧТО - мне через план показывают их верхнюю часть туловища, ну я рыдаю - люди танцуют джайв, мне хочется видеть их ноги и вообще как они двигаются на паркете, а мне показывают непонятно какой крупности кадры! про кадровку остальных танцев просто промолючу...ну бить по рукам за такое надо...пропадает и без того маленькое желание смотреть проект!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду