«Після "Фабрики" настає або смерть, або космос»

13 Серпня 2010
45767
13 Серпня 2010
17:02

«Після "Фабрики" настає або смерть, або космос»

45767
Осінь Новий канал зустрічає з безліччю різножанрових проектів, до того ж майже всі вони власного виробництва. Несподіваною новинкою сезону стане «жорстка документалістика», гумористичною «бомбою» називають проект «Зроби мені смішно». А найвищі ставки керівництво каналу робить на акторське шоу «Україна сльозам не вірить».
«Після "Фабрики" настає або смерть, або космос»

«Новий сезон: все тільки починається!» - з таким гаслом учора, 12 липня, відбулася презентація проектів наступного сезону на Новому каналі. Організатори заходу вирішили, що найкращий спосіб познайомити журналістів з новинками сезону - залучити їх самих до участі в проектах. А тому гості презентації мали змогу продемонструвати свої творчі таланти, як це робитимуть учасники шоу «Україна сльозам не вірить», вирушити в гонитву за грішми за задумом «Інтуїції», а також пограти в добру стару гру «Крокодил» разом із гумористами Нового Сергієм Притулою, Олександром Педаном та ведучим проекту «Зроби мені смішно» Сергієм Кузіним.

 

Отож, головний герой телевізійного сезону - «Україна сльозам не вірить!» з ведучою Машею Єфросиніною. Канал вирішив відмовитися від четвертого сезону «Фабрики» і порадувати глядача проектом власного формату. Як уже писала ТК, цей проект вироблятиме компанія Friends Production, яка також займалася виробництвом «Фабрики зірок. Суперфінал».

 

Дмитро Царенко і Маша Єфросиніна 

 

Як коментує головний продюсер Нового каналу Оксана Панасівська, шоу «Україна сльозам не вірить» має «унікальний» характер: «Після "Фабрики" настає або смерть, або космос. Треба було придумати щось надзвичайне, бо люди би чекали: де четверта "Фабрика"? Вирішили, що всі вже співали, танцювали, але ніхто не відміняв мрії знятися в кіно. Тому мені здається, що глядачам буде дуже цікаво спостерігати, як люди з вулиці, талановиті, але тим не менше непрофесійні актори втілюють мрію... А за втіленням мрії завжди цікаво спостерігати».

 

Нагадаємо: переможець, а точніше троє переможців проекту в якості нагороди отримають ролі в музичному фільмі Костянтина Меладзе - дві головні - хлопця і дівчини, а також одного персонажа старшого віку на роль другого плану.

 

До фіналу потраплять 15 претендентів. Однак, як стало відомо на презентації, вперше на сцену шоу «Україна сльозам не вірить» вийдуть 18 учасників: дванадцятеро, затверджених творчою командою шоу, і шість кандидатів, яким доведеться змагатися на «дуелі» за три інших місця у проекті.

 

Фільм, у якому знімуться переможці, - повнометражна кінострічка, романтична комедія з піснями Костянтина Меладзе. На виробництво фільму претендують три продакшни - Friends Production, Pro TV та Film.ua. Після того, як остаточно затвердять сценарій, оберуть виробника проекту - Новий канал розпочне широку промокампанію.

 

Отож, з 29 серпня кожного недільного вечора о 20:00 протягом кількох місяців глядачі Нового каналу зможуть спостерігати за перебігом шоу «Україна сльозам не вірить».

 

Геннадій Вітер і Оксана Панасівська

 

Однією з несподіванок презентації став абсолютно новий для каналу проект - цикл документальних фільмів «Новий погляд». Журналісти вже мали змогу подивитися уривок майбутнього випуску на презентації Нового: видовище виявилось екстремальним та непередбачуваним як для формату каналу.

 

За словами Оксани Панасівської, керівництво каналу таким чином взялося виконувати соціальну функцію телебачення. «Я найбільше чекаю у новому сезоні на документалку.  Все більш-менш звичне, а от документальний проект на Новому каналі - це трохи інше», - каже головний продюсер. Також передбачається, що програма «Новий погляд» зацікавить старшу аудиторію. Як підтвердила генеральний директор Ірина Лисенко в інтерв'ю ТК, наразі перед керівництвом каналу стоїть нове стратегічне завдання - приваблення більш старшою аудиторії.

 

Як пояснив ТК режисер-постановник та ведучий «Нового погляду» Дмитро Колчинський, документальний проект Нового каналу відрізнятиметься від подібних програм своїм особливим режисерським рішенням, яке полягає в тому, що ведучий одночасно є свідком та учасником тематичних ситуацій: «Аналогів цьому поки що немає. По-перше, на українському телебаченні дуже рідко можна побачити, щоб ведучий брав участь у постановочній частині, а по-друге, в нас не чистого роду докудрама, а інфотейнмент. Іншими словами, відбувається синтез журналістики та кіно. Це все відбувається через певного роду режисерські рішення», - каже пан Колчинський. Стиль Нового каналу в цьому проекті збережеться, в ньому буде така ж документалістика, як у «Info-шоці», з тими самими жорсткими фактами, однак із більш серйозним, наукоподібним підходом.

 

Дмитро Колчинський 

 

«Для мене найголовніше, щоб це подобалося, щоб це було цікаво, щоб людина не перемикала на інший канал», - каже Дмитро Колчинський.

 

«Новий погляд» стартує 24 серпня з святковим випуском до Дня Незалежності під назвою «Новий погляд: вже не вмерла Україна». З 2 вересня програма виходитиме щочетверга о 22:15.

 

Зазначимо, що програма «Info Шок» з каналу нікуди не зникне, також залишаться в ефірі такі проекти власного виробництва, як «Аналіз крові», «Шоуманія», «Ексклюзив» та «Підйом».

 

Документальний цикл «Новий погляд» - це не єдиний крок каналу на шляху залучення більш «старшого та серйозного» глядача. У новому сезоні зазнає переформатування ранкова програма «Підйом». Як уже повідомляла ТК, головне нововведення «Підйому» - власний інформаційний блок.

 

«Ми такі горді з того приводу, що у нас з'являться новини. Подача ранкового "Репортера" буде такою ж, як і завжди, ніхто не жартуватиме над новинами, це однозначно. Ведучий "Репортера", якого ми досі тримаємо в таємниці, це буде теж такий клаптик "Підйому", наш друг, який поза новинами буде з нами спілкуватися, жартувати» - коментує «Детектор медіа» ведуча проекту Ольга Фреймут.

 

 

 

Ольга Фреймут 

 

Сергій Притула відтепер займатиметься історією, частково економічними темами, політичними і, «звісно, буде залишатися Притулою, якого всі люблять і знають, - зазначає пані Фреймут, - Саша Педан весь свій шарм, сексуальність і привабливість залишить при собі, але додадуться ще його приховані пристрасті, яких у попередньому сезоні, можливо, глядач не зовсім бачив. З'явиться Саша-інтелектуал, він дуже любить читати, а тому буде радити, що краще почитати та подивитися. Залишиться його інтерес до спорту - це однозначно».

 

Сама ж пані Фреймут займеться мистецтвом та буде стежити за тим, як змінюється Україна з наближенням «Євро-2012». Також у «Підйомі» з'являться її власні міні-проекти. Ольга Фреймут каже, що про мистецтво буде розповідати з подачі Дениса Казвана, керівника відділу комунікації Фонду Віктора Пінчука: «Мистецтво я буду подавати з його подачі, але це буде не сухо, а у стилі "Підйому", плюс залишиться моя дорога мода, вона розшириться, заплановані поїздки на тижні моди».

 

Такі переформатування «Підйому», за словами Олександра Педана, є абсолютно закономірними, адже ранкове шоу виходить на каналі вже третій рік, що за телевізійними мірками є досить великим часовим проміжком, відповідно для утримання глядача, потрібні зміни: «Ми самі собі набриднемо, якщо не буде ніяких змін. То був садочок, ми гралися, такий собі ляльковий театр, далі була школа - шкільний КВН, зараз у нас уже буде вуз. Наша аудиторія теж дорослішає».

 

Олександр Педан 

 

Новий канал не відходить від телевізійних тенденцій цього сезону і теж узявся за створення власного реаліті-шоу «Здрастуйте, я ваша мама!». Як розказала продюсер проекту Вікторія Забулонська, ідея шоу народилася на каналі, хоча її формат «навіяний» уже наявними проектами.

 

Нагадаємо, за умовами проекту, мама або тато їде з родини на тиждень, натомість приїжджає бабуся, щоб допомогти зятю (невістці). Знімальна група спостерігатиме за відносинами свекрухи з невісткою або тещі із зятем. Окрім цього, автори проекту хочуть простежити і показати, як старше і молодше покоління вирішують побутові проблеми.

 

«Ми згадали, що найбільш іронічні, але при цьому найбільш добрі, зворушливі взаємовідносини - це тещі і зятя, невістки і свекрухи, на цьому ми вирішили будувати своє шоу. Ми нікого ніким не міняємо, ми знаходимося в рамках однієї сім'ї», - каже Вікторія Забулонська. Також пані Забулонська продюсує ще одне розважальне шоу - «Світлі голови», яке прийде у новому сезоні на зміну «Хто проти блондинок?».

 

І, як прогнозують на каналі, гумористичною «бомбою» наступного сезону стане програма «Зроби мені смішно». На презентації Сергій Притула, Олександр Педан та ведучий проекту Сергій Кузін спробували відтворити майбутнє шоу, залучивши також журналістів. «Я очікую, що це сподобається глядачам, що ми дійсно зробимо їм смішно, піднімемо настрій. Це буде легко, приємно, і головне - дуже-дуже смішно», - поділився враженнями з ТК Олександр Педан.

 

 

Олександр Педан і Сергій Притула 

 

Уже в самому гаслі Нового каналу «Все тільки починається!» відчувається натяк на великі зміни на каналі, які розпочнуться вже восени. По-перше, кілька проектів Нового («Підйом», «Новий погляд») сміливо заявили на орієнтацію на старшого та серйознішого глядача.

 

Таку тенденцію також підтверджує поява на каналі документально циклу, який надалі керівництво Нового планує розширювати. Свого часу з «Підйому» виникли «Жертва моди», «Алло, гараж!», рубрики перетворилися на програми, передбачається, що за такою схемою розвинеться і документальна лінія, а проект «Новий погляд» уже дав старт цьому процесові.

 

Також варто зазначити, що Новий канал помітно переходить на виробництво власних форматів власними силами. До нових проектів, окрім шоу «Україна сльозам не вірить», не залучали продакшнів, канал займався виготовленням проектів самостійно.

 

Фото Руслана Новосьола

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
45767
Читайте також
25.08.2010 12:50
Олег Шинкаренко
, для «Детектор медіа»
25 966
20.08.2010 11:40
Вікторія Скуба, «День»
31 166
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
N.
4975 дн. тому
а точнее в 2005-м..."звездой сериала буду я!"
Lith
4975 дн. тому
Про "Украину слезам" и юморшоу ниче нового, а вот "наразі перед керівництвом каналу стоїть нове стратегічне завдання - приваблення більш старшою аудиторії" - это па-баам!
Юзер
4975 дн. тому
И как всегда... из всех новых шоу снимут по 10 серий, и будут показывать их по 100 раз в течении года!!!
Новий формат?
4975 дн. тому
Програма, схожа на "Україна сльозам не вірить!" виходила на ІНТЕРі, забула в якому році. В 2004-2005?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду