Олександр Кривенко звинувачує особисто Бориса Холода

27 Лютого 2002
1234
27 Лютого 2002
12:58

Олександр Кривенко звинувачує особисто Бориса Холода

1234
Керівник проекту”Громадське радіо” Олександр Кривенко прокоментував для “Детектор медіа” заяву керівника прес-служби Нацради Миколи Гриценка щодо відсутності заборони останньої на здійснення проекту Громадського радіо на “Люксі”.
Олександр Кривенко звинувачує особисто Бориса Холода
- Я думаю, - каже Олександр Кривенко, - що керівник прес-служби Нацради в даній ситуації спрацював цілком професійно. Але є одне маленьке “але”. У своїй заяві я не звинувачував Нацраду у прийнятті якихось конкретних рішень. Я зробив закид на адресу голови Нацради пана Бориса Холода. Насправді я переконаний, що якби питання “Громадського радіо” розглядалося на засіданні Нацради, то було би прийняте цілком зважене і раціональне рішення. Але жоден документ не передбачає, що Нацрада має розглядати на своїх засіданнях зміст програм радіостанцій. Радіостанція має ліцензію і формує свої програми відповідно до власної концепції, продукуючи їх самостійно або співпрацюючи з іншими юридичними особами.

Намагаючись дотримуватися правил хорошого тону та толерантності у відносинах з органами влади, я і керівники радіостанції “Люкс”неодноразово зверталися до п. Холода з листами і усними проханнями допомогти нам налагодити співпрацю з “Люксом” коректно з правової точки зору. Відбулася у нас також особиста зустріч із заступником голови Нацради Віктором Лешиком.

Холод відмовився від зустрічі зі мною. Натомість, його реакція на телефонні дзвінки з радіо “Люкс” була такою, що керівник “Люкса” зателефонував мені і сказав про те, що не зможе транслювати програми “Громадського радіо”, щоб не зіпсувати відносин з Нацрадою.

Нацрада не виносила і не могла виносити жодних рішень з цього питання і свої претензії я особисто адресую до голови Нацради п. Холода, як до чиновника, який закритий для нормального та відвертого діалогу з громадськістю, і неконструктивна позиція якого перешкоджає появі в інформаційному просторі України нового якісного продукту.

“Детектор медіа”, в свою чергу, зараз намагається зв’язатися безпосередньо з Борисом Холодом, а також з керівниками радіостанції “Люкс”. Беремо ми також коментарі колег пана Кривенко по Громадському радіо, щоб з’ясувати ступінь готовності проекту до виходу в ефір

Читайте також:

Нацрада затвердила сітку мовлення для телеагітації

Нацрада не забороняла Громадське радіо?

Щойно завершилось засідання Нацради присвячене проблемі Громадського радіо

Олександр Кривенко: “Наш проект проходив експертизу на БІ-БІ-СІ”

Футбол між Нацрадою та “Громадським радіо”. Форвард – радіо “Люкс”

“Детектор медіа” попросила прокоментувати ситуацію навколо “Громадського радіо” відомого радіожурналіста Вероніку Маковій, яка є автором одного із проектів, який мав стартувати на частоті “Люкса” з 1 березня. Маковій вважає, що “Громадське радіо” було готове вийти в ефір з марафоном, запланованим на 28 лютого. Він мав бути присвячений обговоренню проблем громадського радіо не тільки в Україні, але й у світі.

“Усі намагання можновладців забаронити проект до виходу я можу пояснити лише природньою боязню чиновників: вони бачать загрозу для себе особисто з боку журналістів, - каже Вероніка. - На мою думку, міжнародна спільнота буде піднімати питання для надання йому широкого розголосу. Адже на марафон мали бути запрошені дипломати, представники міжнародних організацій, що діють в Україні. Їх реакція, я так думаю, буде миттєвою та енергійною.

Коментар “Детектор медіа”.

– І все ж таки, після неофіційних розмов з поінформованими людьми, які не хотіли нічого казати під диктофон, ситуація залишається поки що недостатньо з’ясованою. З одного боку, розмова Холода з Романом Андрейко, керівником радіо “Люкс”, начебто дійсно була . Ніяких рішень Нацрада, звісно, не приймала. Але поки що нам не вдалося з’ясувати й питання щодо дійсної готовності авторів Громадського радіо з першого березня вийти в ефір з повноцінно підготовленими проектами. “Детектор медіа” чекає на коментар ситуації Р.Андрейко та ін. зацікавлених осіб. Стежте за розвитком ситуації разом з нами.

Валерій Іванов,президент Академії української преси - одного із засновників проекту Громадського радіо - заявив спеціально для "Детектор медіа" про те, що програми Громадського радіо були повністю готові для початку роботи з 1-го березня. Єдиною перешкодою для початку нормальної роботи проекту став вплив адміністративного ресурсу - сказав Валерій Іванов.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1234
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду