Програма В’ячеслава Піховшека «Епіцентр», «1+1», 25 березня 2008 року

26 Березня 2008
31502
26 Березня 2008
16:26

Програма В’ячеслава Піховшека «Епіцентр», «1+1», 25 березня 2008 року

31502
Програма В’ячеслава Піховшека «Епіцентр», «1+1», 25 березня 2008 року

В’ячеслав Піховшек: Добрий вечір. В ефірі «Епіцентр» на каналі «1+1». Війна за Київ розпочалася і триває. Вчора Центральна виборча комісія зібралася і визнала нових 16 депутатів від фракції БЮТ в Київраді. Все це завдяки Закону «Про імперативний мандат». Те, що закон було ухвалено після переходу тоді ще «бютівців» в інші фракції, Центрвиборчком не збентежило. Рішення Конституційного Суду про конституційність Закону «Про імперативний мандат» очікується завтра, в середу. Кращі надії мера Черновецького пов’язані з тим, що Конституційний Суд визнає цей закон неконституційним. Щоправда не факт, що Конституційний Суд це зробить. Справа дійшла до того, що нинішній голова Центрвиборчкому, колись член Конституційного Суду Володимир Шаповал, у сьогоднішньому номері газети «Голос України» заявив, що вищий орган конституційної юрисдикції займає позицію страуса. Мені подобається, що пан Шаповал нарешті публічно сказав те, що я говорив ще минулої весни. Я сподіваюся, що Конституційний Суд нарешті видасть висновки і щодо імперативного мандату, і щодо того, чи були, наприклад, законними минулорічні парламентські вибори. Команда діючого мера всіляко демонструє своє бажання по-новій виграти вибори. Преса пише про задіяння ресурсів для цієї боротьби.

«Дзеркало тижня», 28 березня 2008 року: «Небажання позиватися мер пояснив упевненістю у перемозі, а також прагненням у чесній боротьбі довести свою правоту. Чесна боротьба уже розпочалася. Механізм мережевого маркетингу запрацював, матерям-одиначкам допомогли матеріально».

В’ячеслав Піховшек: Поки що основна лінія політичного протистояння проходить по лінії Віталій Кличко – Черновецький. Команда діючого мера не гребує персональними образами Віталія.

Заява заступника Голови КМДА Ірени Кільчицької, «Главред», 24 березня 2008 року: «Непослідовність і непрофесіоналізм Віталія Кличка у всіх сферах, крім боксу, показали, що бути шоуменом на рингу не значить бути достойним мером. Людина, яка постійно отримувала удари у голову, не може вирішувати проблеми киян і життєзабезпечення міста».

В’ячеслав Піховшек: Персонально ображають тоді, коли закінчуються раціональні аргументи. Поза сумнівом ці слова Кільчицької мобілізують електорат Кличка. Між тим у Віталія доволі серйозна команда, яка вже розпочала відповідну роботу.

«Главред», 20 березня 2008 року: «Блок Віталія Кличка почав організацію районних штабів. «Ми довго працювали для того, щоб вибори стали достроковими, ми твердо це знали, і тому готові на всі сто», - сказав Кличко. Центральний штаб виборчої кампанії Віталія Кличка очолив депутат Київради Дмитро Андрієвський. До повноважень штабу буде належати ідеологічне наповнення кампанії, формування публічної кампанії, рекламна і медійна стратегії передвиборчої боротьби Кличка».

В’ячеслав Піховшек: Дмитро Андрієвський – людина доволі відома в Києві. 41-річний випускник факультету гірничої електромеханіки та автоматики Київського політехнічного інституту, він працював на Київському заводі релей і автоматики. Був президентом концерну «Київпідземшляхбуд», нині голова ради директорів «Інтеко холдинг». Команда Віталія Кличка доволі адекватно оцінює суперника.

Дмитро Андріївський, УНІАН, 19 грудня 2007 року: «Черновецький, попри вдавану свою простоту, хитрий і небезпечний, що зміг вибудувати високопрофесійну систему захисту своїх інтересів. Елементи цієї системи – підкуп, шантаж, але не тільки. Ця система з чіткою ієрархією і організацією, побудованою за принципом релігійної секти. У ній сувора дисципліна, а відступників карають досить жорстко. Зверніть увагу, яка розставляються кадри у місті. Фактично, взяті під контроль основні київські ринки, ЖЕКи, особлива увага приділяється двірникам, консьєржам – це ті, хто постійно працює з людьми, контактує, контролює електорат».

В’ячеслав Піховшек: За мером Києва останні роки тягнеться хвіст історій, одна скандальніша за іншу. Судових рішень про його порушення немає, але у нас всі суди, як мені здається, не дурніші конституційно. Однак деякі речі доводять до кипіння навіть мовчазних союзників Черновецького із Партії Регіонів. Була така історія.

Василь Горбаль, голова Київського міської організації Партії Регіонів, «Главред», 13 жовтня 2007 року: «Під час останньої сесії Київради деякі депутати змогли проголосувати попри те, що їхні карти Були у голів фракції. Ми, звичайно, будемо розбиратися щодо інциденту всередині фракції, нас цікавить – за які конкретно земельні питання голосували люди, близькі нам за переконанням у той момент, коли фракція Партії Регіонів принципово не голосувала».

В’ячеслав Піховшек: Викликати здивування навіть Горбаля – це треба вміти. Так, звичайно, правильно оцінює ситуацію преса, коли пише, що останні рішення Парламенту – це новий круг до правового хаосу, який не перший рік набирає обертів в Україні, і наводить нові штрихи цього хаосу.

«Дзеркало тижня», 28 березня 2008 року: «Перевибори мера столиці зумовлені політичною доцільністю для Прем’єра, що прагне до верховної влади, і оголошені ціною розбалансування усієї системи місцевого самоврядування країни. Ще один привід для подальшого занурення країни у хаос і беззаконня».

«Коментар», 21 березня 2008 року:

«В Одесі місцева опозиція – об’єднання «Батьківщина» – оголосили про намір повторно ініціювати референдум про недовіру муніципальній владі. Становище у міського голови Едуарда Гурвіца, відверто кажучи, не просте, а надто з огляду на останні події у столиці, пов’язані із перевиборами київського градоначальника».

В’ячеслав Піховшек: А з іншого боку, якби йшлося про популярного мера столиці, звичайно, тоді б не було мови про психологічне підґрунтя цих виборів, яке, звичайно, не має жодного відношення до правового виміру. Завдання команди Віталія Кличка виглядає хоч і важким, але, в принципі, не неймовірним. Це мобілізаційна кампанія, яка приведе на виборчі дільниці всіх, кому не подобається і хто проти Черновецького. А поки залишається актуальною і ця історія.

«Главред», 13 березня 2007 року: «Віталій Кличко на запитання, що він думає з приводу коментарів Секретаріату Президента стосовно рішення Кабміну щодо мера Києва, заявив: «Ми сьогодні чуємо коментарі Секретаріату Президента України, але я думаю, було б непогано вислухати думки Президента щодо тієї ситуації, в якій сьогодні перебуває Київ».

В’ячеслав Піховшек: За моєю інформацією, якраз ставлення Президента Ющенка до кандидатури Віталія Кличка на мера Києва є однією з найбільш табуйованих тем для Глави держави. Я, звичайно, і думки не припускаю, що хтось на Банковій вдасться до такої собі традиційної тактики діяти так, щоб Кличко, мовляв, сам відмовився від боротьби за посаду столичного міського голови. Але за інформацією моїх власних джерел, на одній із останніх прес-конференцій Президента люди, уповноважені на це, достатньо жорстко фільтрували запитання про те, чи підтримає Ющенко Кличка. А поки все. До побачення.

 

Стенограма підготовлена компанією Sourcer.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31502
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду