Програма В’ячеслава Піховшека «Епіцентр», «1+1», 28 січня 2008 року

29 Січня 2008
26705
29 Січня 2008
18:24

Програма В’ячеслава Піховшека «Епіцентр», «1+1», 28 січня 2008 року

26705
Програма В’ячеслава Піховшека «Епіцентр», «1+1», 28 січня 2008 року

В’ячеслав Піховшек: Добрий вечір. В ефірі «Епіцентр» на каналі «1+1». В талмуді написано: «Судитимеш людину за словами її – пошиєшся в дурні, судитимеш за діями її – не помилишся». Смисл цих слів тепер добре має розуміти народжений в Україні єврей Семен Могилевич. Його арешт у Москві перекрив всі голосні заяви в Україні. Навіть сам став підставою для інших заяв. Юлія Володимирівна Тимошенко підняла арешт Семена Могилевича до міжнародних висот.

«Українська правда», 28 січня 2008 року: «Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що арешт Семена Могилевича пов’язаний з газовими відносинами і «РосУкрЕнерго».

В’ячеслав Піховшек: Прочитав я цю заяву і втішився - хтось знає більше. Не пройшло і кілька днів після санкціонування Останкінським судом Москви арешту Могилевича, а Юлія Тимошенко вже знає, що ця дія російських правоохоронців пов’язана із газовими відносинами і «РосУкрЕнерго». А ще я втішився тому, що російські правоохоронці зробили за всіх своїх колег у світі чорнову і невдячну роботу. Санкція на арешт Могилевича в якій тільки країні не давали, але заповіт «Вор должен сидеть в тюрьме» виконали лише славні спадкоємці Глєба Жиглова. Не щастить лише «РосУкрЕнерго». Дмитро Фірташ, власник посередницької фірми по торгівлі газом вкотре змушений виправдовуватися. Ось як це у нього виходить.

Дмитро Фірташ, російська газета «Ведомости», 28 січня 2008 року: Для мене зв’язок між тим, що сталося, і компанією «РосУкрЕнерго» зовсім незрозумілий. Я вважаю, що усі звинувачення у зв’язках залишились у минулому. Уся інформація про власників і фінансовий стан «РосУкрЕнерго» абсолютно відкрита. 50% - у «Газпрому», інші 50% – у мене і мого молодшого партнера. Ця інформація неодноразово перевірялася, в тому числі органами інших країн, наприклад, Сполучених Штатів. Якби щось знайти, невже це приховували б? І жодного разу між мною і Могилевичем не виявлено з тієї простої причини, що такого зв’язку не існує.

В’ячеслав Піховшек: При цьому чекати роз’яснень від Юлії Володимирівни щодо ролі Семена Могилевича в «РосУкрЕнерго», якої, як стверджує Фірташ, немає, ми не будемо. Не царське це діло, слово лідера витлумачать підлеглі. Як не будемо чекати роз’яснень від Юлії Володимирівни щодо якогось Ігоря Макарова – глави компанії «Ітер» чи індустріального Союзу Донбаса, який також може замінити «РосУкрЕнерго» у посередництві постачання газа в Україну. Це все, як відомо, придумки темних слів і злих язиків. Зрозуміло, чому Дмитро Фірташ так відбивається навіть від натяків на роль Могилевича в «РосУкрЕнерго». Навіть адвокати Могилевича, напевно, не можуть укласти повний список публікацій, де їхнього підзахисного називають Хрещеним Батьком російської мафії, кримінальним авторитертом і автором тіньових схем по торгівлі газом. Фірташ намагається позиціонувати себе як респектабельного європейського бізнесмена і можливий зв’язок із криміналітетом ні йому, ні його людям ні до чого. Ніколи не запитуй себе, чому ти японський шпигун, завжди запитуй – за що ти японський шпигун. Напевно, каже зараз собі Семен Могилевич. Його арешт за звинувачення по несплаті податків надто нагадує той, який колись поліція Чикаго провела проти Аль Капоне. Коли вона не могла довезти причетності всесвітньо відомого американського гангстера до інших, більш резонансних злочинів, вона посадила за грати його за несплату податків. І це питання до російських правоохоронців - чому, коли Могилевич останні роки живе на території Федерації, несплату податків вони помітили тільки зараз? Росіяни, як мені здається, блефують, сміливо блефують, знаючи, що Могилевича, як громадянина Росії, ніколи не видадуть іншій країні, де йому могли б бути пред’явлені інші звинувачення. Припущення, що Могилевич міг стати розмінною монетою у кремлівській боротьбі за владу, я особисто не поділяю. Якщо його розміняють, він буде нерозмінною монетою, а розмінною банкнотою. Арешт Могилевича поза його бажанням, звичайно, як і бажанням його адвокатів, зможуть використати і в Україні, і в Росії. Припустимо, не всі в Росії, в Україні захочуть повірити Фірташу, що Могилевич дійсно не має жодного до нього відношення. Або їм буде зручно чи вигідно не повірити Фірташу в Росії тим, хто проти «РосУкрЕнерго» є його природнім конкурентом, хоче посісти його місце. В Україні – тим, хто бажає демоненізувати самого Фірташа, і хто має кандидатів, своїх кандидатів на місце «РосУкрЕнерго». Семен Могилевич таким чином може відіграти ще одну роль свого життя, персонажа політичного, замовлення на арешт якого відправили з України його УкрЕнерго"о має кандидатів, своїх кандидатів на місце "огилевич дійсно не має жодного до нього відношення. ао ути пред вони пнедоброзичливці, які не давали Могилевичу допомагати своїй історичній батьківщині дешевим російським газом. Чи буде так – побачимо. А поки все. До побачення.

 

Стенограма підготовлена компанією Sourcer.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду