Мердок дме на обшпарені в Німеччині пальці

13 Грудня 2002
1115
13 Грудня 2002
10:45

Мердок дме на обшпарені в Німеччині пальці

1115
Медіа-магнат Руперт Мердок в різкій формі відмовився купувати частку у британських комерційних телекомпаніях Ай-Ті-Ві та “5 канал”.
Мердок дме на обшпарені в Німеччині пальці
Як написало американське видання “Голлівуд ріпортер”, це порадив своєму власнику глава правління британської цифрової корпорації “Бі-Скай-Бі” Тоні Бол, який виступає проти купівлі якихось аналогових ефірних потужностей, що виходять з моди. “Мені це не цікаво, - заявив Руперт Мердок у Лондоні. – Напевне єдиною компанією в світі, яке це купить, стане “Віаком”. Натомість власник американської “Ньюз корпорейшн” і британського цифорового “Бі-Скай-Бі” провів переговори щодо можливості інвестицій у проект платного телебачення в Італії, що відомий як “Телепью”, і за яким стоїть тамтешній прем’єр Берлусконі. Мердок вважає “Телепью” прибутковішим, ніж своє власне дітище на берегах туманного Альбіону. Його “Бі-Скай-Бі” недавно нарешті сягнуло критичної кількості передплатників і почало давати прибутки.

Мердок пояснив також, що не хоче більше вкладати гроші у британський медіа-ринок, адже той потерпає від безкінечного вручання з боку 5 організацій з ефірного регулювання. “Занадто довго британське телерадіомовлення залежить від бюрократичної і політичної еліти, а не від інтересів споживачів”, - заявив він у Лондоні. – “Нам треба пам”ятати, що завдяки технічному прогресу медіа здатні гарантувати майже безмежну можливість вибору”. Мердок прокоментував те, що британський уряд нарешті закріпив повноваження ефірного регулятора за єдиною установою – Офісом з комунікацій, який скорочено звуть “Офком”. "Раніше в нас був один юрист, тепер – 35!”, - пожартував він і додав. – “Ми ще повинні переконатися, що Офком не перешкоджатиме нормальному функціонуванню достатньо конкурентного медіаринку”.

Звісно, Мердок не зміг втриматися щоб не дорікнути Бі-Бі-Сі (який назвав “пабкастером” – телебаченням для традиційних англійських ресторанчиків) за її захищений суспільний статус, якого слід позбутися і стати таким самим гравцем медіаринку, як і інші. "Коли справа доходить до Бі-Бі-Сі, то на них немає управи! На будь-якому іншому ринку такий стан речей був би розцінений як “хижацтво”, - роздратовано кинув Мердок.

З огляду на втрату мердоківським “Бі-Скай-Бі” 1 міл’ярда 270 мільйонів доларів у Німеччині через збанкрутілого Лео Кірха, Руперт Мердок заявив, що він відмовився від інвестування німецьких медіа. "Ми обшпарили там свої пальці і нам там більше нічого шукати”, - резюмував він і оговорився “на цей час”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Програма “Репортер”, Новий канал”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1115
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду