Телепремія “Еммі” тепер коштує дорожче

10 Грудня 2002
1139
10 Грудня 2002
09:24

Телепремія “Еммі” тепер коштує дорожче

1139
Американські телеканали вагаються, чи варто платити додаткові гроші за те, щоб мати щастя наступного року бути названими на всю країну кращими.
Телепремія “Еммі” тепер коштує дорожче
Оргкомітет щорічної премії “Еммі” – Академія телемистецтв і наук – разом із спонсорами пригрозили, що вони будуть змушені транслювати церемонію нагородження не на чотирьох ефірних мережах, а на кабельному каналі. Його назву наразі тримають у таємниці. Річ у тім, що ефірні канали цього сезону відмовилися платити за майже утричі дорожчу ліцензію на показ “Еммі”. Оргкомітет запросив не 3 мільйона доларів, як було раніше, а одразу 10, бо вважає, що канал-транслятор здатен заробити на цьому ефірі майже 20 мільйонів. Анонімний менеджер одного з ефірних каналів заявив агентству “Рейтер”, що у разі якщо оргкомітет стоятиме на своєму, то ефірна “четвірка” започаткує власну премію. Менеджер заявив, що аргументи організаторів “Еммі” не відповідають дійсності й канали були б згодні платити наприклад 3,3 мільйона, та оргкомітет поки що не збирається зменшувати ціну.

Неназваним винуватцем скандалу швидше за все є кабельний канал Ейч-Бі-Оу, яким володіє корпорація “Ей-Оу-Ел тайм ворнер”, і який останніми роками докладає відчайдушних зусилль, щоб вибороти “Еммі” такими продуктами, як “Шоу Ларрі Сандерса”, “Сопраноси”, “Секс і місто” (ефір на українському каналі 1+1) та “На 6 футів нижче”. “Четвірка” тривалий час нарікала на підступні методи конкуренції Ейч-Бі-Оу, оскільки він не так жорстко залежить від рейтингів і вільніший у програмній політиці. Наприклад, він може показати 3-годинну церемонію нагородження премією “Еммі” без рекламних пауз.

Як відомо, “Еммі” є найвищим мірилом американських телепродуктів і телезірок так само, як “Оскар” є головною премією американської кіноіндустрії. Останню церемонію “Еммі”, яку показав 22 вересня канал Ен-Бі-Сі, дивилися майже 20 мільйонів глядачів, що стало того тижня другим найпопулярнішим ефіром. Для порівняння: березневу трансляцію церемонії “Оскара” бачили у США 41,8 мільйона глядачів, музичну “Греммі” – 19 мільйонів, а премія “Золотий глобус” зібрала біля екранів 23,5 мільйонів американців.

Якщо телеакадемії не вдасться дійти згоди про ціну трансляції “Еммі”, то у 2003 році уперше за останні 50 років церемонію її вручення буде неможливо побачити у кожному американському помешканні. Ейч-Бі-Оу покриває тільки 85% телеаудиторії США, яка дорівнює 106,6 мільйонам.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Служба новин “Репортер”, “Новий канал”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1139
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду