Вигляд нічного телебачення в Америці лишається незмінним

12 Травня 2002
773
12 Травня 2002
13:51

Вигляд нічного телебачення в Америці лишається незмінним

773
Телемережа Сі-Бі-Ес оголосила про подовження на 2 роки угоди з Крейгом Кілборном, ведучим інформаційної передачі “Пізнє пізнє шоу”, що виходить в ефір опів на першу ночі після передачі легендарного телевізійного коміка Девіда Леттермана Телемережа Сі-Бі-Ес оголосила про подовження на 2 роки угоди з Крейгом Кілборном, ведучим інформаційної передачі “Пізнє пізнє шоу”, що виходить в ефір опів на першу ночі після передачі легендарного телевізійного коміка Девіда Леттермана.
Вигляд нічного телебачення в Америці лишається незмінним
Як написала впливова газета “Нью-Йорк таймс”, Кілборн заявив, що йому комфортно працювати на Сі-Бі-Ес і жити у Лос-Анжелесі. "Я люблю своє шоу і гадаю ми реалізуємо там багато нових ідей”, сказав він. Кілборн працює над “Пізнім пізнім шоу” з березня 1999 року і намагається конкурувати з Конаном Обрайеном на Ен-Бі-Сі. В середньому Кілборн збирає біля екранів 1,6 мільйона глядачів, тоді як Обрайен – 2,5 мільйона.

Дворічний контракт Кілборна означає збереження у незмінному вигляді нічного телебачення, доля якого в Америці гаряче дискутувалася кілька місяців тому. Як повідомляла “Детектор медіа”, все почалося з того, що на початку року новий власник мережі Ей-Бі-Сі розважальний концерн “Уолт Дісней” вирішив реформувати вечірнє і опівнічне мовлення заради приваблення до телеекранів молодшої, а отже грошовитішої аудиторії. Продюсери намагалися перекупити в конкурентів популярного коміка Девіда Леттермана, щоб замінити інформаційно-аналітичний “Нічний контур” журналіста Теда Коппела, окільки останній, на їхню думку, “дуже не відповідає новим потребам”. Тед Коппел опублікував у “Нью-Йорк таймс” відкритий лист, де звинуватив продюсерів своєї мережі в інтригах і жадібності до грошей. Колегу підтримала й зірка теленовин цього ж каналу Барбара Уолтерс. У разі зняття з ефіру знакової інформаційно-аналітичної передачі на американському телебаченні міг з”явитися небажаний прецедент перемоги розваг над журналістикою.

Але після активного обговорення на шпальтах “Нью-Йорк таймс” цієї ефірної проблеми і відмови Леттермана від пропозиції конкурентів продюсерам Ей-Бі-Сі нічого не залишалося, як зберегти статус-кво. Вони подовжили угоду з легендарним інформаційником Тедом Коппелом, а Ен-Бі-Сі відповідно переуклала контракт зі своїм ведучим Конаном Обрайеном. Останнє неврегульоване питання – чи запросять менеджери розважальної корпорації “Уолт Дісней” нового ведучого для заміни на підконтрольному каналі передачі Білла Маера "Політично некоректна”, що транслюється щотижня опівночі. Менеджери не тримали цих намірів в таємниці, але після скандалу навколо Коппела і Леттермана, Ей-Бі-Сі тепер віддає перевагу мовчанці. Контракт Майера закінчується в грудні, отже мережа має ще кілька місяців, щоб вирішити кадрову проблему. “Уолт Дісней” має єксклюзивні права на формат “Політично некоректної” передачі, та якщо Майер піде, ймовірно її формат може змінитися теж.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
773
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду