Британці пропонують штрафувати суспільне телебачення

9 Травня 2002
1254
9 Травня 2002
14:24

Британці пропонують штрафувати суспільне телебачення

1254
Цього тижня від імені Секретаря у справах культури, медіа і спорту Великобританії Тесси Джоуел буде опублікований для громадського обговорення довгочікуваний проект Білю про комунікації, який шокує наявну медіа-індустрію Туманного альбіону Цього тижня від імені Секретаря у справах культури, медіа і спорту Великобританії Тесси Джоуел буде опублікований для громадського обговорення довгочікуваний проект Білю про комунікації, який шокує наявну медіа-індустрію Туманного альбіону.
Британці пропонують штрафувати суспільне телебачення
А минулих вихідних уряд Великобританії запропонував накладати штрафи на суспільну Британську телерадіомовну корпорацію, якщо вона погіршить своє програмування.

Як зазначає агентство “Рейтер”, комерційні телерадіокомпанії Великобританії давно жаліються на те, що їх останніми роками перевіряли набагато прискіпливіше, ніж суспільне Бі-Бі-Сі, яке критикували радше за підтасовування рейтингів, ніж за відсутність якісних, суспільних передач, що є частиною їхніх обов”язків перед суспільством. "Ми дуже хочемо бачити настільки добре регулювання, наскільки можливо на творчому рівні," - заявила Джоуел для телевізійного підрозділу Бі-Бі-Сі. – Комерційні телерадіокомпанії можуть бути оштрафовані за порушення умов їхніх ліцензій. І ми збираємося подивитися, можуть чи ні бути застосовані подібні санкції до Бі-Бі-Сі... Законопроект ще не затверджений. Він перебуває на доопрацюванні".

Біль про комунікації лишається настільки суперечливим документом навіть після довгих місяців доопрацювання, що й тепер його опублікують у вигляді чергового проміжного проекту. Очікується, що наступні доповнення стосуватимуться полегшення регуляторних механізмів медіа-індустрії, а також спростять процесс злиття комерційних станцій “Гранада” і “Карлтон”.

Наприкінці минулого року уряд Великобританії заявив, що планує продовжити заборону неєвропейським фірмам володіти британськими ефірними телестанціями, чим заблокував спроби американської “Ньюз корпорейшн” Руперта Мердока і “Тайм ворнер” скупити деякі з них. За чинним британським медіа-законодавством неєвропейські компанії можуть купити не більше 20 відсотків акцій телестанції.

Читайте також:

Правила игры на информационном рынке Великобритании будет регулировать создаваемое в этой стране министерство информации

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1254
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду